Sport > Fudbal

Real posle DRAME i PENALA bolji od Sitija za POLUFINALE Lige Šampiona

Posle 3:3 u prvom meču u Madridu, revanš u Mančesteru nije bio tako spektakularan, a na kraju je rešen izvođenjem penala

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

18/04/2024 > 08:00

podeli vest:

Real posle DRAME i PENALA bolji od Sitija za POLUFINALE Lige Šampiona
Foto: Tanjug/AP


Prvi put od sezone 2004/05 jednaesterci su odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona i prvi put je Mančester Siti poražen u penal seriji, prethodna tri puta "građani" su prolazili dalje.

U prvoj seriji golman Sitija Ederson brani udarac Luke Modrića, ali zatim čuvar mreže Reala Andrej Lunjin brani veoma loše udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića. Svi ostali igrači madridskog kluba postižu golove sa bele tačke i donose Realu plasman u polufinale.

Što se tiče regularnog toka meča, Real je na "Etihadu" poveo već u 12. minutu, Rodrigo je iz drugog pokušaja, posle odbrane Edersona, uspeo da pošalje loptu u mrežu iz neposredne blizine. Siti je posle toga uglavnom kontrolisao igru i napadao, ali nije stizao do stoodstotnih prilika.

Domaćin je napokon izjednačio u 76. minutu, Kevin de Brujne je matirao dotle odličnog golmana Reala Lunjina. U 82. minutu De Brujne je promašio stoodstotnu šansu, posle dodavanja rezerviste Žeremija Dokua prebacio je gol sa desetak metara, pa je ostalo 1:1 i meč je otišao u produžetak.

Real je u finišu prvog produžetka, u 105+2. minutu imao fenomenalnu šansu, ali je je Antonio Ridiger prebacio gol iz neposredne blizine.

Ostavite komentar