Sport > Fudbal

Crvena zvezda DEKLASIRALA Radnički i UVEĆALA prednost u odnosu na Patizan!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog rezultatom 5:0 (2:0) u meču 26. kola Superlige Srbije.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

17/03/2024 > 18:28

podeli vest:

Crvena zvezda DEKLASIRALA Radnički i UVEĆALA prednost u odnosu na Patizan!
Foto: Starsport


Dva gola za "crveno-bele" postigao je Šerif Ndiaje u 20. i 50. minutu. Po jednom u listu strelaca upisali su se Marko Stamenić u 10, In Bom Hvang u 68. i Aleksandar Katai u 76. minutu.

Utakmici na stadionu "Rajko Mitić" prisustvovao je 18.241 navijač.

Crvena zvezda je pobedom protiv Radničkog uvećala prednost na prvom mestu na tabeli Superlige Srbije u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je ranije danas odigrao nerešeno, 1:1 sa ekipom Mladosti u Lučanima.

"Crveno-beli" sada na prvom mestu na tabeli SLS imaju 65 bodova, dok je Partizan drugi sa četiri poena manje. Radnički iz Kragujevca je na četvrtoj poziciji sa 41. bodom. Fudbaleri Crvene zvezde će u narednom, 27. kolu SLS gostovati Javoru, dok će Radnički u Kragujevcu dočekati Napredak.

Crvena zvezda je na današnjem meču protiv Radničkog povela u 10. minutu golom Stamenića posle velike greške golmana gostiju Stojana Lekovića. "Crveno-beli" su novu šansu imali šest minuta kasnije, a Leković je zaustavio udarac Osmana Bukarija. Na 2:0 povisio je Šerif Ndiaje u 20. minutu. Crvena zvezda je potom nastavila sa napadima, a do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Radnički je u 48. minutu ostao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Slobodan Simović. On je za nešto manje od tri minuta dobio dva žuta kartona.

Ndijae je u 50. minutu uvećao prednost Zvezde na 3:0. "Crveno-beli" su nastavili sa napadima, a Hvang je u 68. minutu povisio na 4:0. Samo osam minuta kasnije, domaći su postigli novi gol, a u listu strelaca upisao se Katai. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, a Zvezda je protiv Radničkog ostvarila 21. pobedu u Superligi Srbije.

Večeras će biti odigrane još dve utakmice 26. kola SLS, a sastaće se: Železničar - Javor (18) i Napredak - Radnički Niš (20).

Juče su odigrana četiri meča 26. kola SLS, a postignuti su sledeći rezultati: Radnik - IMT 0:1, Voždovac - Čukarički 1:1, Spartak - TSC 2:4 i Vojvodina - Novi Pazar 1:0.

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar