Sport > Fudbal

OČAJNA Zvezda još i DOBRO PROŠLA: Trabzon lako protiv našeg šampiona (2:1)

Najlošija utakmica crveno-belih od početka sezone

Izvor: K1info

15/09/2022 > 18:02

podeli vest:

OČAJNA Zvezda još i DOBRO PROŠLA: Trabzon lako protiv našeg šampiona (2:1)
Foto: FK Crvena zvezda Facebook


Trabzon: Čakir, Larsen, Batra, Densvil, Elmali – Hamšik, Siopis, Bakasetas – Trezege, Đanini, Gomez.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović – Srnić, Rodić, Sanogo, Kanga, Kangva – Bukari, Pešić.

Kraj utakmice, Crvena zvezda je sada poslednja na tabeli svoje grupe u Ligi Evrope, i proleće u Evropi sada izgleda nestvarno daleko.

Da stvari budu još gore, Ferencvaroš je pobedio Monako u gostima sa 1:0, pa je sada prvi na tabeli, što zvezdi dodatno otežava posao.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kraj.

Trabzon je uspeo da zadrži mirnoću i utakmicu lagano proivede kraju.

89. minut, Zvezda smanjila posle odličnog udarca Veljka Nikoliča.

68. minut - 2:0 za Trabzon. Kanga je izgubio loptu blizu šesnaesterca, Trezege je šutirao a Borjan je bio nemoćan  Zvezdi preti pravba katastrofa.

Od 63. mimuta Zvezda igra sa igračem manje, Kangva je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog prekršaja na sredini terena.

Na poluvremenu je ušao Katai umesto Srniča, a od 60 minuta na terenu su Kulibalii Mustafa, umesto Sanoga i Pešića.

Od 16. minuta Trabzon vodi sa 1:0, golom Mareka Hamšika.

Posle jednog korenra je Trezege fenomenalno uhvatio volej, ali je to odbranio Milan Borjan. Posle drugog kornera spasa nije bilo. Inicijalno su se crveno-beli odbranili, ali je u nastavku akcije turske ekipe lopta stigla do Trezegea na levoj strani, a ovaj na drugoj stativi pronalazi Mareka Hamšika kojo loptu glavom smešta u nebranjenu mrežu.

Napadu Trabzona prethodila je mekan start, zapravo odsustvo istog Pešića negde na tridesetak metara od gola. Samo je izbegao duel Zvezdin napadač u pokušaju da inicira kontru, a onda je usledila savršena kombinacija domaćih i, na kraju, realizacije preko preiskusnog Slovaka.

Prvih 10 minuta meča prošlo je bez većih prilika, ali je Trabzon imao inicijativu, dok je Zvezda tek u 10. minutu krenula ozbiljnije ka protivničkom golu, ali nije imala pravu priliku.

Posle gola, crveno-beli su se malo trgli i imali nekoliko polušansi, od kojih je najbolja bila ona Bukarijeva u 32. minutu, kada je Čakir sjajnoi odbranio njegov šut.

Ipak. utisak je da   Zvezda u ovoj formaciji neće lako stići do gola.

 

A nije dobro ni počelo u Ligi Evrope.

Izabranici Miloša Milojevića nisu započeli avanturu u Ligi Evrope onako kako su želeli, barem kada je rezultat u pitanju. Poražena je Crvena zvezda na Marakani od Monaka, minimalnim rezultatom, ali da ne grešimo dušu, bila je bolji rival.

Sada na red dolazi utakmica u gostima protiv šampiona Turske, ekipe Trabzona. Mnogima je zapalo za oko što Crvena zvezda igra baš protiv turske ekipe. Crveno-beli su na tako nešto čekali pune 33 godine, a poslednji Zvezdin rival iz ove zemlje bio je Galatasaraj.

Ove dve ekipe su odmerile snage u okviru 1/32 finala Kupa UEFA, a Beograđani su bili uspešniji. Nakon 1:1 u Istanbulu, crveno-beli su u Beogradu slavili sa rutinskih 2:0 i plasirali se u narednu rundu, gde je protivnik bio Žalgiris. Jedini gol za Zvezdu u Turskoj postigao je Mrkela, dok su u revanšu strelci bili Vladan Lukić i Darko Pančev.

Ova Zvezda, koja je u poprilično jakoj grupi sa Monakom, Trabzonom i Ferencvarošem pravljena je za Ligu šampiona. I tu nije ništa sporno, sem detalja da bez desnog beka i igrača koji ipak ne mogu da igraju evropska takmičenja.

Međutim, u tome i jeste ključ. Sva tri tima su bila u kvalifikacijama za Ligu šampiona, turski i mađarski šampion su mogli da se nađu i na Zvezdinom putu ka eliti, dok je Monako kao trećeplasirani tim Francuske išao drugim putem. Dakle, stvar je jasna. Ukoliko Zvezda želi da igra Ligu šampiona i tamo bude ravnopravan (koliko god to daleko sada zvučalo) rival svim ekipama, onda timove poput ovih koji su u njenoj grupi mora da pobeđuje.

 

 

Ostavite komentar