Sport > Fudbal

Ovaj VIDEO je obišao PLANETU: Guju dao GOL za BARSU, a REAKCIJA njegove MAJKE je NEPROCENJIVA

Barselona se mučila protiv tvrde baskijske ekipe, a kada je Ćavi odlučio da na teren uvede tinejdžera mnogi su se zapitali ko je on

Izvor: K1info/Sportal.rs

23/10/2023 > 17:28

podeli vest:

Ovaj VIDEO je obišao PLANETU: Guju dao GOL za BARSU, a REAKCIJA njegove MAJKE je NEPROCENJIVA
Foto: Tanjug/AP/Instagram printscreen/Fabricio Romano


U nedelju uveče je FK Barselona na svom terenu pobedila Atletik Bilbao sa 1:0, a junak je bio tinejdžer Mark Guju koji je u debiju i prvom kontaktu s loptom postigao pogodak za pobedu. Emocije nije mogao da sakrije, a kamere su snimile i neverovatnu reakciju ponosnih roditelja nove zvezde katalonskog kluba.

Barselona se mučila protiv tvrde baskijske ekipe, a kada je Ćavi odlučio da na teren uvede Gujua mnogi su se zapitali ko je taj dečko, jer ranije nikada nije nastupio u prvoj ekipi katalonskog kluba.

Reč je o 17-godišnjem produktu La Masije kojem je Ćavi dao priliku života, a on je to iskoristio na spektakularan način, jer je samo 23 sekunde posle ulaska na teren iz prvog kontakta s loptom postigao gol za 1:0 i pobedu Barselone.

Guju je treći izdanak Barsine škole kojem je Ćavi dao priliku ove sezone i nije se pokajao. Pre njega debitovali su Lamin Jamal i Fermin Lopez koji su takođe oduševili svojim igrama, a da La Masija i dalje radi neverovatan posao pokazalo se i u slučaju Gujua.

Ćavi je u 79. minutu napravio dvostruku izmenu i na teren je poslao pomenutog klinca i Markosa Alonsa, a samo 23 sekunde kasnije Katalonci su konačno slomili otpor Atletika, a klub je dobio novu zvezdicu.

Guju nije mogao da sakrije svoje emocije kada je postigao pogodak, a saigrači su mu pritrčali u zagrljaj, jer su i te kako svesni koliko je taj gol bitan za ovog tinejdžera, ali i samu Barselonu koja je došla do zlata vredna tri boda.

No, ono o čemu se posebno priča jeste video-snimak roditelja ovog 17-godišnjaka. Kamera je snimila njihovu reakciju kada je Guju postigao pogodak, a ponos na njihovim licima govorio je više od 1.000 reči.

Nisu mogli da sakriju emocije, a majka mladog igrača Barselone je zaplakala od sreće što pokazuje koliko je to bitan trenutak u njihovim životima.

Guju je ponikao u Barseloni u koju je stigao još kao dečak. Trenutno je član juniorskog tima, ali po potrebi bude i deo prve ekipe, a debi u nedelju će pamtiti ne samo po golu, već i po nagradi za igrača utakmice.

Guju igra na poziciji napadača, a Ćavijev poziv dobio je posle povrede Roberta Levandovskog.

 

Ostavite komentar