Sport > Fudbal

Da li to SRBIJA ide na EURO 2024, sve je rešeno?! Pobeda ORLOVA velika kao KUĆA

Još jednom se pokazalo da su Mitrović i Tadić ključni igrači reprezentacije Srbije

Izvor: K1info

17/10/2023 > 19:49 >> 23:25

podeli vest:

Da li to SRBIJA ide na EURO 2024, sve je rešeno?! Pobeda ORLOVA velika kao KUĆA
Foto: Starsport


Fudbaleri Srbije pobedili su Crnu Goru sa 3:1 (1:1) u utakmici 8. kola grupe G kvalifikacija za EURO 2024 u Nemačkoj i nikad nisu bili bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje čekamo 24 godine!

Dva gola za Srbiju postigao je Aleksandar Mitrović u devetom i 74. minutu, a jednom se u listu strelaca upisao Dušan Tadić u 77. minutu. Jedini strelac za Crnu Goru bio je Stevan Jovetić u 36. minutu.

Prema svemu sudeći ovo je bio ključni meč za drugog putnika iz grupe G za EURO narednog leta. 

Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2 u drugom meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Mađarska je prva na tabeli grupe G sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je na trećoj poziciji sa osam, dok je Litvanija četvrta sa šest. Bugarska je poslednja sa samo dva boda.

Foto: Starsport

 

Srbija je u narednom kolu slobodna, a poslednji meč u grupi odigraće 19. novembra na svom terenu protiv Bugarske. Pre toga, 16. novembra igraće Bugarska - Mađarska i Litvanija - Crna Gora.

Drugo poluvreme: Srbija - Crna Gora 3:1 (1:1)

KRAJ MEČA! Srbija je pobedila i došla na bod do plasmana na Evropsko prvenstvo.

90. minut - Još četiri minuta će se igrati.

74. minut - GOOOL! KONAČNO, SRBIJA PONOVO VODI - 2:1. Bio je to mat u tri poteza, Sergej je u pravo vreme poslao loptu ka Tadiću, kapiten "orlova" je izbegao ofsajd i asistirao Mitroviću, a naš najbolji strelac je lako pogodio praznu mrežu.

Foto: Starsport

 

72. minut - Ponovo Tadić u šansi - skočio je posle centaršuta Kostića, no i ovaj udarac je bio neprecizan.

64. minut - Dva opasna prodora Filipa Kostića, posle drugog je usledio i snažan centaršut, ali je Mijatović u poslednjem trenutku skinuo loptu Mitroviću sa noge.

48. minut - Cenrtirao je Živković, ali su defanzivci rivala uspeli da intervenišu, pa su krenuli u kontru. Međutim, opasnost je uspeo da spreči Veljković, koji je zaustavio Krstovića.

46. minut - U svlačionici su ostali Mladenović i Ilić, a u nastavku igraju Kostić i Sergej Milinković Savić.

Foto: Starsport

 
Prvo poluvreme: Srbija - Crna Gora 1:1

KRAJ POLUVREMENA! Posle gola Mitrovića oelovo su pali, na sebi svojstven način su primili gol, te su na pauzu ispraćeni zvižducima...

36. minut  - Gool! CRNA GORA JE IZJEDNAČILA - 1:1. Ispali su naši fudbaleri po levoj strani, pogrešili su Lukić i Mladenović, sevnula je kontra gostiju tri na jedan, Marušić je pravovremeno asistirao do Jovetića, a on pocepao mrežu "orlova".

31. minut - Prva izmena u redovima gostujuće selekcije, i to prinudna. Vukčević nije mogao da nastavi meč i umesto njega u igri je Radunović.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

 

26. minut - Kakva je ovo bila prilika za Srbiju. Išla je lopta od noge do noge, došla je na kraju do Živkovića, koji je iz prve šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta zakačila stativu i otišla pored gola.

22. minut - Opasno je sada bilo pred golom Srbije. Krstović je dobio dubinsku loptu, pokušao je glavom, ali su i naši defanzivci bili dobro postavljeni, pa su zasmetali napadaču Lećea da ozbiljnije ugrozi Milinkovića Savića.

11. minut - Još jedan pokušaj Mitrovića. Tukao je naš napadač sa distance, ali pravo u ruke golmana Mijatovića.

9. minut. MITROVIIIĆ; kakav gol! VODI SRBIJA - 1:0! Sjajnu akciju su odigrali naši fudbaleri, Aleksandar Mitrović je dobio loptu unutar kaznenog prostora, fintom tela je prevario Savića i onda spoljnim delom desnog stopala pogodio sam ugao gola Crne Gore.

3. minut - Evo prve šanse za Srbiju. Mitrović je najbolje skočio posle centaršuta sa desne strane, pokušao je glavom, ali lopta ide preko gola koji čuva Mijatović.

1. minut - Počeo je meč istine za "orlove" na stadionu "Rajko Mitić".

SRBIJA - CRNA GORA 3:1 (1:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Simon Marčinjak (Poljska). Strelci: Mitrović u 9. i 74, Tadić u 77 - Jovetić u 36. minutu.

SRBIJA: V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović - Tadić, Lukić - Mitrović.

CRNA GORA: Mijatović - Tući, Savić, Tomašević - Marušić, Janković, Kuč, Camaj, A. Vukčević - N. Krstović, Jovetić.

 

Ostavite komentar