Sport > Fudbal

Rezultat ZVEZDINOG EVROPSKOG ISPITA: Delije položile, BAHAR PAO

Najteže je kad se nešto mora. S tim se trener Barak Bahar, a ni većina igrača crveno-belih izgleda nikad ranije nisu sreli

Izvor: K1info

05/10/2023 > 09:10

podeli vest:

Rezultat ZVEZDINOG EVROPSKOG ISPITA: Delije položile, BAHAR PAO
Foto: Starsport


Svi su verovali da Crvena zvezda može da savlada Jang Bojs. A i oni koji nisu, barem su se nadali.

Jer, realno, mnogo toga je bilo na strani Zvezde. Nikad skuplji tim u istoriji, nikad više plaćen trener, puna Marakana... Ispostavilo se, nažalost, da to nije dovoljno. Crveno-beli su jedva iščupali remi, koji ostavlja kakvu takvu nadu da se može do evropskog proleća, ali zebnja se uvukla u srca navijača, jer Zvezda, prosto - ne igra dobro.

I to više nije nova vest. Već više od mesec dana, praktično od dolaska najvećih i najskupljih pojačanja, Zvezda ne može da se sastavi. Tim koji je na pripemama "ugazio" Fjorentinu i Fenerbahče, obrukao se protiv Voždovca i Čukaričkog, a bilo je loše, uprkos pobedama, i protiv Pazara i Radničkog iz Niša. 

Svi su, međutim, verovali da je sve to samo normalno "lelujanje" pred meč koji MORA da se dobije. A najteže je kad se nešto mora. S tim se trener Barak Bahar, a ni većina igrača izgleda nikad nisu sreli. Takva očekivanja ni on ni oni uglavnom do sada nisu imali. Pa kad se izađe na travu Marakane, pred 50.000 "ludih navijača", noge se odseku i rezultat je - ovakav kakav jeste. Kilav. Kao i igra. 

Nekog je možda zavaralo poslednjih 10-ak minuta "srljanja" i ređanja šansi pred golom Jang Bojsa, ali to, realno, nije igra. Nije sistem. Nije taktika. Nije sve ono što je Bahar terbalo da donese.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Neki navijači kažu da je reč o karmi kluba koji otera trenera koji je osvojio duplu krunu jer "nije dvoljno dobar za Evropu", ali ne treba ići tako daleko. I Bahar i zvezde tima dovoljno su plaćeni da nikakva karma ne može da opravda ono što se na Marakani dešava već nedeljama. A to je, sa strane gledano, situacija u kojoj se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi, a ponajmanje ko pije, a ko plaća.  

I tu je trener Bahar, koga je zvezdaška javnost silno podržavala od dolaska u klub, pao na ispitu. Čovek koji, kažu, drži edukacije izraelskoj vojsci, zvezdinu četu je raspustio i ispustio iz ruku. Prosto se na licima igrača vidi da niko, izgleda, nije srećan. Ni oni koji igraju, ni oni na klupi. I to je ogroman problem. Ne samo u Evropi. Jer, večiti rival beži već 4 boda na tabeli, a malo je onih koji u ovom momentu veruju da će Zvezda lako odbraniti titulu. A to se, smatraju navijači crveno-belih, s ovim timom - MORA. A videli smo sinoć kako to MORA može da se završi.

Možda jedina sjajna stvar koja se sinoć desila (da budemo fer, pored bljeskova Bukarija i sjajnog golmana Glazera), bile su - Delije. Kao da su poslušali naš savet dan pored utakmicu, bili su u svom najboljem izdanju. I oni su, bez sumnje, evropski ispit položili s desetkom. 

Bahar je, nažalost, pao.

Ali, kao što jedan ispitni rok ne mora da bude presudan za završetak fakulteta, ni ovaj Zvezdin "pad" ne treba da se shvati tragično. Samo iz njega moraju da se izvuku pouke. Pred crveno-belima su još najmanje četiri evropska ispita i cela "školska" godina u Superligi. 

Nije dovoljno pričati da si najbolji. Ponekad to treba i dokazati.

Ostavite komentar