Sport > Fudbal

Zašto pobeda VEČERAS VREDI DUPLO? Fudbaleri Srbije dočekuju Mađarsku u kvalifikacijama za EURO 2024.

Zbog kazne UEFA, na tribinama će biti samo deca do 14 godina

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2023 > 11:20

podeli vest:

Zašto pobeda VEČERAS VREDI DUPLO? Fudbaleri Srbije dočekuju Mađarsku u kvalifikacijama za EURO 2024.
Foto: K1info/en.valogatott.mlsz.hu/Shutterstock/Freepik


Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Mađare u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se narednog leta održati u Nemačkoj, a zbog kazne UEFA, na tribinama će biti samo deca do 14 godina.

Selektor Dragan Stojković je rekao očekuje dobru utakmicu protiv najkvalitetnijeg rivala u grupi.

- Ne znamo kako će igrati Mađari, ali znam kako će Srbija. To je moj posao. Zadovoljan sam onim što sam video u prethodna tri dana. Izuzetna motivisanost i raspoloženje, to mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč - istakao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor je dodao da meč sigurno nije ključni kada je u pitanju plasman na EURO, ali da je vrlo važan - jeste.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je stanje u grupi je očekivano, jer su Srbija i Mađarska na vodećim pozicijama.

- Mi želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat - istakao je Tadić.

Kapiten Fenerbahčea se prisetio mečeva dve selekcije u Ligi nacija.

- Oni su u Beogradu bili za nijansu bolji i pobedili, kod njih smo mi dominirali. Otkad je Piksi selektor mi se pitamo i tako će i biti - rekao je Tadić, koji bi protiv Litvanije trebalo da odigra jubilarnu 100. utakmicu za Srbiju.

Na pitanje koliko mu to znači, rekao je ništa posebno i da mu je ostao gorak ukus zbog nekih stvari u prošlosti, kao i da je od brojki važnije kakav trag ostaviš.

- Nije mi bitno koliko nastupa imaš, već šta si ostavio iza sebe. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica, pa nisu nigde igrali, a imate i ljude poput Slaviše Jokanovića koji ima mislim 50 nastupa (preciznije 63. prim. aut), a igrao je i Evropsko i Svetsko. To je najbitnije - jasan je Tadić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Stojković i Tadić čestitali su srpskim sportistima na uspesima posledjih dana i izrazili nadu da će i oni nastaviti u istom stilu.

- Čestitke košarkašima i selektoru Pešiću, nije mala stvar biti u polufinalu Svetskog prvenstva, čestitke i odbojkašicama, to što su druge ne menja ništa, naravno tu je i Novak, uz njega smo, on je nacionalni heroj, da ne zaboravimo i na našu kraljicu Ivanu Vuletu. Nemamo izbora, nego da nastavimo - poručio je Stojković.

U drugom meču G grupe Litvanija od 18 sati u Kaunasu dočekuje Crnu Goru.

Mađarska i Srbija vode na tabeli sa po sedam bodova, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija samo jedan bod.

Ostavite komentar