Sport > Fudbal

SRBIN IMENOVAN ZA SELEKTORA fudbalske reprezentacije SAD za Olimpijske igre

Marko Mitrović vodiće reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na OIu Parizu sledeće godine, saopštio je danas tamošnji Fudbalski savez

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2023 > 10:50

podeli vest:

SRBIN IMENOVAN ZA SELEKTORA fudbalske reprezentacije SAD za Olimpijske igre
Foto: Youtube PrintScreen/ALESTO


Srpski fudbalski stručnjak Marko Mitrović vodiće reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine, saopštio je danas Fudbalski savez SAD. 

Kako je saopštio FS SAD, Mitrović (45) je proteklih 16 meseci bio selektor reprezentacije do 19 godina, a sad je postavljen za trenera reprezentacije do 23 godine, koja će predstavljati Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama, prvi put od 2008.

- Dok je radio sa selekcijom do 19 godina, Marko je imao ključnu ulogu u vođenju naših talentovanih fudbalera i s nestrpljenjem iščekujemo da predvodi našu selekciju do 23 godine, jer će u tom uzrastu ovim igračima biti ukazana izuzetna prilika da nastave da se razvijaju dok se suočavaju sa elitnim rivalima na svetskoj sceni i takmiče za zlatnu olimpijsku medalju - rekao je sportski direktor Fudbalskog saveza SAD Met Kroker u pisanom saopštenju.

Od aprila do jula ove godine, Mitrović, rođeni Beograđanin, radio je kao pomoćnik prelaznim selektorima seniorske reprezentacije Entoniju Hadsonu i Bi Džeju Kalahanu i pomogao da selekcija dominantno osvoji KONKAKAF Ligu nacija.

Selekciju do 19 godina vodio je na šest utakmica i ostvario svih šest pobeda, među njima i protiv Engleske, Hrvatske i Norveške. Od aprila 2022. kad je preuzeo tim, Mitrović je održao šest trening kampova, a prvi sa selekcijom do 23 godine očekuje ga sledećeg meseca.

Foto: Starsport

 

- Velika mi je čast što radim za Fudbalski savez SAD i izuzetno sam ponosan što sam dobio priliku da vodim selekciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu - rekao je Mitrović u saopštenju Fudbalskog saveza SAD.

- Iz prve ruke sam video kako igrači sa velikim potencijalom prolaze kroz naš razvojni sistem i uzbuđen sam zbog njih, jer će imati priliku da predstavljaju svoju zemlju na tako velikoj sceni. Olimpijske igre biće posebna platforma za naše igrače i jedva čekam da nastavimo da se pripremamo.

Pre angažmana u Fudbalskom savezu SAD, Mitrović je bio pomoćnik Veljku Paunoviću u reprezentaciji Srbije do 20 godina, koja je 2015. osvojila titulu prvaka sveta. Paunović i Mitrović proveli su potom četiri godine zajedno u Čikago Fajeru, u MLS ligi, a radili su zajedno i u engleskom drugoligašu Redingu.

Ostavite komentar