Sport > Fudbal

GOTOVO JE, Gvardiol kod Gvardiole, OBOREN SVETSKI REKORD

Hrvat se u redove "Građana" preselio za čak 90.000.000 evra, čime je postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala

Izvor: K1info/Sportal.rs

05/08/2023 > 08:49

podeli vest:

GOTOVO JE, Gvardiol kod Gvardiole, OBOREN SVETSKI REKORD
Foto: Tanjug/AP


Hrvatski štoper Joško Gvardiol novi je fudbaler Mančester sitija, potvrdio je najpoznatiji fudbalski insajder Fabricio Romano.

Pao je svetski rekord, a Hrvat se u redove "Građana" preselio za čak 90.000.000 evra, čime je postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala

Ovo je bila jedna od najdužih transfer saga ovog leta, ali je sve vreme delovalo kao da je pitanje vremena kada će Lajpcig popustiti i dozvoliti svom fudbaleru da pojača šampiona Engleske i prvaka Evrope.

Službene potvrde još uvek nema, a ona bi trebalo da usledi danas. Gvardiol je u Mančester stigao još u četvrtak sa menadžerom Marjanom Šišićem.

On je prošao lekarske preglede i potpisao petogodišnji ugovor, a ujedno se pridružio i zemljaku Mateu Kovačiću koji je takođe ovog leta pojačao Mančester siti.

Prethodni rekorder je bio Hari Megvajer koji je u Mančester junajted iz Lestera stigao za 87.000.000 evra. Takođe, ovo je treći najskuplji transfer u istoriji Bundeslige, a ispred njega su samo Usman Dembele koji je otišao u Barselonu za 140.000.000 evra i Džud Belingem koji je ovog leta pojačao Real Madrid za 103.000.000 evra.

Foto: Tanjug/AP/David Cliff

 

A tek kako lepo prezime ima...

Sve o čemu se danima pisalo je potvrdio trener engleskog i evropskog šampiona Pep Gvardiola na konferenciji za novinare uoči nedeljne utakmice sa Arsenalom u okviru Komjuniti šilda.

- Kako lepo prezime ima. Prolazi medicinske preglede, tako da sada svi znaju da je on ovde i nadam se da ćemo transfer završiti u narednim satima i danima - rekao je Pep Gvardiola.

Ostavite komentar