Sport > Fudbal

Novi golman Zvezde "kupio" SVE NEVERNE TOME: Borjanu čast i čest, ali GLAZER JE "JEDINICA" za budućnost

Bilo je "čupavo" kad je Bahar "oterao" Borjana, ali navijači Zvezde su se sinoć uverili da nije pogrešio što je doveo zemljaka

Izvor: K1info

27/07/2023 > 09:26

podeli vest:

Novi golman Zvezde "kupio" SVE NEVERNE TOME: Borjanu čast i čest, ali GLAZER JE "JEDINICA" za budućnost
Foto: Starsport


Pre nešto više od dva meseca Barak Bahar preuzeo je težak zadatak uoči istorijske sezone u Crvenoj zvezdi. Morao je Izraelac da da ulije novu krv u pomalo uspvanog giganta nakon tatalne dominacije u srpskom fudbalu. 

I promenio je DNK-a kluba iz Ljutice Bogdana, a kako sada stvari stoje imaće navijači Zvezde šta da gledaju i čemu da se nadaju narednih godina..

Ipak, prvi potez Baraka Bahara naišao je na brojne osude. Odmah po dolasku na Marakanu Izraelac je saopštio upravi kluba, a kasnije i samom Milanu Borjanu da je on višak u sastavu Crvene zvezde. Dugogodišnji kapiten, ruku na srce, nije zaslužio takav tretman, ali je zbog toga taj Baharov potez bilo ključan budući da izraelski stručnjak nije bio sentimentalno vezan za, sada već legendarnog golamana srpskog velikana. Pokazao je da - nema nedodrljivih.

Otišao je Milan Borjan na pozajmicu u Slovan iz Bratislave gde je nastavio da pruža sjajne partije i sada sa slovačkim timom grabi ka grupnoj fazi Lige šampiona, a na njegovo mesto stigao je Omri Glazer. Sam Bahar je ultimativno zahtevao da upravo Glazer bude nova "jedinica" crveno-belih budući da je bio upoznat u njegove kvalitete iz izraelskog šampiona. 

Foto: Starsport

 

Predstavljen je Glazer uz "kisele osmehe", mnogi su sumnjali u odluku Baraka Bahara, a sve uz mišljenje da "gura svog čoveka". Ipak, reprezentativac Izraela sinoć je na  Marakani, pred više od 36.000 navijača pokazao da će biti kapitalno pojačanje za Zvezdu u narednoj sezoni. 

Nagovestio je Glazer svoj potencijal tokom Pari kupa u Sankt Peterburgu kada je začarao svoju mrežu u susretima sa Zenitom i Fenerbahčeom, objektivno, protiv Nefčija nije ni imao puno posla. Sinoć - najteži izazov, a mreža ponovo netaknuta. 

Ruku na srce, Crvena zvezda je deklasirala Fiorentinu, prošlogodišnji finalisti Lige konferencija nisu znali šta ih je snašlo na Marakani pod udarom Baharove čete, ali i kada su prišli golu, a bilo je nekoliko izuzetno opasnih situacija, njihove pokušaje osujetio je Omri Glazer. 

Malo vremena bilo je potrebno Izraelcu da uđe pod kožu veoma kritičke zvezdaške javnosti, posebno što mu položaj u startu nije bio sjajan zbog Borjana, ali je juče, kada ga je Bahar sredinom drugog poluvremena iveo iz igre, dobio ovacije celog stadiona. Kupio je i najveće neverne Tome.

Ostavite komentar