Sport > Fudbal

Baharova Zvezda prvi put PRED DELIJAMA: Na Marakani novi igrači, nova trava, novi dresovi... POČINJE NOVA ERA

Barak Bahar u potpunosti je promenio izgled ekipe otkako je seo na klupu šampiona Srbije

Izvor: K1info/rts.rs

26/07/2023 > 19:15

podeli vest:

Baharova Zvezda prvi put PRED DELIJAMA: Na Marakani novi igrači, nova trava, novi dresovi... POČINJE NOVA ERA
Foto: FK Crvena zvezda


Fudbaleri Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" od 20 časova dočekuju italijansku Fjorentinu u poslednjem pripremnom meču pred početak naredne sezone.

Barak Bahar u potpunosti je promenio izgled ekipe otkako je seo na klupu šampiona Srbije. Napravio je nekoliko velikih i pomalo neočekivanih odluka među kojima su najveća odstranjivanje velikog broja igrača iz prvog tima.

Novi strateg je pružio priliku velikom broju mladih fudbalera, i oni su mu uzvratili na najbolji način, dobrim partijama.

Crveno-beli su od dolaska izraelskog stručnjaka upisali šest uzastopnih pobeda i ciljaju sedmu.

Pored pobeda nad Borcem iz Banjaluke i Slobodom iz Užica, ekipa iz Beograda osvojila je i Pari kup u kojem je bila bolja od ekipa Nefčija, Zenita i Fenerbahčea.

Foto: Starsport

 

Utakmica sa italijanskim timom prava je prilika da se vidi koliko je Zvezda daleko od fudbala u Evropi i koliko je dorasla većim izazovima.

Duel između Crvene zvezde i Fjorentine igra se od 20 časova na stadionu "Rajko Mitić" uz direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Crvena zvezda je prvi meč sa Fjorentinom odigrala u aprilu davne 1957. godine. Tada u polufinalu KEŠ-a popularna “Viola” je minimalnim rezultatom savladala naš klub na Marakani, dok je revanš u Italiji odigran bez golova.

Potom u septembru 1965. godine putevi su nam se ukrstili u prvom kolu tadašnjeg KSG-a, a Fiorentina je ukupnim rezultatom 7:1 obezbedila prolaz u narednu fazu takmičenja. Jedini gol za Zvezdu je postigao Selimir Milošević na stadionu “Artemio Franki”.

Fjorentina je prethodnu sezonu u Seriji A završila na osmoj poziciji sa 56 osvojenih bodova. Ipak ekipa sa stadiona “Artemio Franki” je igrala finale Kupa Italije protiv Intera i doživela poraz, a pored toga četa Vićenca Italijana je izgubila finale Lige konferencija od Vest Hema. 

Novu sezonu Viola je startovala pripremnim ciklusom u kom su odigrali nerešeno sa Parmom (1:1), trijumfovali nad Katancarom (3:0) i ubedljivo porazili svoj mladi tim (8:1). Nakon duela sa Crvenom zvezdom, Fjorentina će odigrati još pet kontrolnih susreta pred početak nove sezone koja je za Violu zakazana za 19. avgust i gostovanje Đenovi.

Ostavite komentar