Sport > Fudbal

Pepova mašina SAMLELA I INTER, Mančester siti PRVI PUT NA KROVU EVROPE

Jedan gol odneo prevagu u velikom finalu

Izvor: K1info

10/06/2023 > 20:21

podeli vest:

Pepova mašina SAMLELA I INTER, Mančester siti PRVI PUT NA KROVU EVROPE
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco


Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Ligu šampiona, prvi put u klupskoj istoriji pošto su u finalu pobedili Inter rezultatom 1:0.

Heroj Pepa Gvardiole i "građana" je Rodri koji je u 68. minutu postigao jedini gol na utakmici.

Drugo poluvreme

Drugo poluvreme:

95. minut - Kraj meča.

90. minut - Sudija Marčinjak je odlučio da će se u nadoknadi vremena igrati pet minuta.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

89. minut - Lukaku je šutirao glavom sa pet metara udaljenosti, Ederson je uspeo da odbrani udarac nakon čega je Intzer dobio korner.

Morao je Belgijanac bolje da šutira, imao je celu stranu gola praznu, ali je loptu poslao blizu brazilskog golmana.

83. minut - Ne preostaje puno opcija Interu, međutim, nakon dve velike šanse koje su imali fudbaleri italijanskog tima neposredno nakon gola za Siti, nisu uspeli da prave veće probleme rivalu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

77. minut - Sjajno se snašao Fil Foden, izbacio je defanzivce Intera iz igre i izašao pred gol Onana, ali zatim slabo šutirao.

76. minut - Gosens i Belanova su na terenu umesto Bastonija i Damfriza u ekipi Intera.

73. minut - Lukaku je šutirao nakon dodavanja Martineza, ali nije uspeo da promaši Edersona.

71. minut - Neverovatna šansa za Inter. Di Marko je udarcem glavom pogodio prečku, lopta se potom odbila do njega, a nakon novog šuta glavom pogodio je Lukakua koji se nalazio ispred gola Edersona.

 

 

68. minut - Gooool!

Rodri je strelac vodećeg gola za Mančester siti!

64. minut - Stouns je pokušao da po zemlji pošalje loptu ka centru šesnaesterca, na nju je naleteo Bastoni, a nakon njegove intervencije ona je prošla blizu gola Onane. Siti je u 64. minutu izveo prvi korner na utakmici.

 

 

59. minut - Lautaro Martinez se našao u odličnoj situaciji pred golom Sitija nakon greške Akanđija, nakon čega je Martinez odlučio da šutira na gol, umesto da pokuša da proigra Lukakua. Ederson je odbranio udarac Argentinca. Na drugoj strani Barela je prekršajem zaustavio kontranapad zbog čega je dobio žuti karton.

 

 

56. minut - Bio je spreman Romelu Lukaku za ulazak u igru, a to se "poklopilo" sa problemima sa kojima se suočio Edin Džeko. Bosanac je seo na travu i tražio da se utakmica prekine, a Belgijanac je ubrzo kročio na teren.

54. minut - Sudija Marčinjak je uspostavio kriterijum koji se ne sviđa svima na terenu. Pušta Poljak nešto grublju igru, zbog čega su se i jedni i drugi nekoliko puta žalili na startu drugog poluvremena.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

51. minut - "Građani" su agresivni na početku drugog poluvremena, kao da žele da u potpunosti preuzmu kontrolu i što pre dođu do gola.

Prvo poluvreme

47. minut - Kraj poluvremena

46. minut - Akanđi snažno šutirao

Defanzivac Sitija je dobio prostor za udarac, to je iskoristio, a loptu je poslao snažno preko gola.

35. minut - De Brujne završio meč.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

 

Najbolji fudbaler Mančester sitija ne može da nastavi utakmicu i u 36. minutu. Umesto njega na terenu je Foden.

33. minut - Ako možemo da kažemo da se na tribinama vodi velika borba, na tribinama je situacija jasna. Navijači Intera glasno navijaju i pevaju od prvog minuta, dok pristalice Mančester sitija "ćute".

30. minut -  Kevin de Brujne je ostao na travi zbog bola u desnoj nozi. Osim činjenice da su lekari zbog njega ušli na teren, navijače Mančester sitija brine i to što je Gvardiola poslao na zagrevanje Fila Fodena.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

 

29. minut - Siti u ovim trenucima "dodaje gas". De Brujne je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a na sreću Interovih navijača, loptu je poslao pravo u Onanu.

27. minut - Velika prilika za SIti. Haland je imao odličnu situaciju, izašao je pred Onanu, ali je golman Intera uspeo da zaustavi njegov snažan udarac.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

26. minut - Greška Edersona. Ostavio je Brazilac prazan gol, a pogrešio je u dodavanju. Lopta je došla do Barele koji je iz daljine udarcem iz prve pokušao da iskoristi veliki kiks, ali je lopta otišla pored gola.

23. minut - Kraći prekid. Dimarco je završio na travi zbog čega je na kratko prekinuta utakmica. Reprezentativca Italije je zgazio Bernardo Silva što sudija Marčinjak nije primetio, a u međuvremenu fudbaleri i navijači Mančester sitija tražili su igranje rukom Marcela Brozovića pred šesnaestercom Intera.

20. minut: Dobar tempo, žestoki dueli i velika borbenost. Još nema ozbiljnih prilika. Odbila se lopta do Brozovića, on šutirao sa ivice šesnaesterca preko prečke.

15. minut - Prvi korner na utakmici izveo je Inter, a nakon "pomoćne igre" i centaršuta Barele, Siti je bez problema izbacio loptu iz svog kaznenog prostora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

12. minut - Inicijativa Sitija vidljiva, ali treba istaći i visok presing Intera. Verovatno je to jedno od iznenađenja trenera Inzagija.

10. minut - Centaršut Dimarka završio je "na glavi" Rubena Dijaša, a to je bio prvi ozbiljniji pokušaj Intera da ugrozi gol protivnika.

 

 

5.minut: Prva velika šansa za Građane. Bernardo gađa sa nekoliko metara razdaljine pored stative.

3. minut: Opasan napad Sitija, šut Halanda preko gola. Nakon udarca oglašava se sudija - ofsajd. Prva zanimljiva situacija već u trećem minutu.

1. minut - Utakmica započeta napadom Intera.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

 

Siti je bez "rovitog" Kajla Vokera, dok su kod Intera od prvog minuta, očekivano, Edin Džeko i Lautaro Martinez, kao i Marcelo Brozović, kao kapiten, ispred Henrika Mihtarjana.

Mančester Siti: Ederson, Akandži, Dijaš, Stons, Ake, Rodri, Gundogan, De Brujne, Griliš, Bernardo Silva, Haland.
Inter: Onana, Darmijan, Bastoni, Akerbi, Damfris, Dimarko, Barela, Brozović , Čalhanoglu, Džeko i Lautaro Martinez.
Glavni sudija je Poljak Simon Marčinjak.
 

Ostavite komentar