Sport > Fudbal

Priznanje za PIKSIJA: Dragan Stojković dobitnik MAJSKE NAGRADE

Odbojkašica Tijana Bošković je najbolja sportistkinja u olimpijskim sportovima

Izvor: K1info/Tanjug

25/05/2023 > 21:21

podeli vest:

Priznanje za PIKSIJA: Dragan Stojković dobitnik MAJSKE NAGRADE
Foto: Starsport


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, dobitnik je Majske nagrade koju Sportski savez Srbije tradicionalno dodeljuje svake godine najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, sportskim stručnjacima i novinarima.

Na svečanosti održanoj u velikoj sali opštine Stari grad, u prisustvu ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji strategu "Orlova" uručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

-  Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i svima koji su mi ukazali čast i dodelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je da posle 24 godine pauze, izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo -  rekao je po završetku svečanosti Stojković.

Foto: Starsport

 

Odbojkašica Tijana Bošković je najbolja sportistkinja u olimpijskim sportovima, a džudista Nikola Trajković najbolji sportista u neolimpijskom sportu.

Najbolji sportista sa invaliditetom je strelac Živko Papaz, a najbolji sportski funkcioner je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević.

Najbolji klub je vaterpolo klub Novi Beograd, najbolji nadležni savez je Savez za bodi bilding, fitnes i aeroobik, a najbolji teritorijalni savez je Sportski savez Vlasotinca. 

Najbolji sportski novinar je Petar Denda, višegodišnji novinar u sportskoj redakciji Radio televizije Srbije i aktuelni predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije.

Nagradu za životno delo dobio je Ivan Todorov, predsednik Skupštine Džudo saveza Srbije, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i ambasador Republike Srbije u Mađarskoj.
 

Ostavite komentar