Sport > Fudbal

DOMINACIJA se nastavlja: REAL peti put postao klupski PRVAK SVETA

Treće mesto osvojio je Flamengo, pobedom nad Al Ahlijem od 4:2

Izvor: K1info/Sportal.rs

11/02/2023 > 22:42

podeli vest:

DOMINACIJA se nastavlja: REAL peti put postao klupski PRVAK SVETA
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Real Madrida pobededili su Al Hilal rezultatom 5:3 (2:1) i postali šampioni sveta, peti put u svojoj istoriji.

"Kraljevi" su bili glavni favoriti da se u konkurenciji Al Hilala, Flamenga, Al Ahlija, Vidad Kazablanke, Sjetl Saundersa i Okland Sitija popnu na krov sveta.

Real je taj epitet opravdao, no i pored toga mogli smo da gledamo odličan meč u Rabatu, glavnom gradu Maroka.

Silovito je počeo Real. Vincijus Junior je u 13. minutu doveo "kraljeve" do prednosti, da bi samo pet minuta kasnije Valverde povisio na 2:0.

Delovalo je da će Real Madrid lako doći do pobede, ali se Musa Marega golom u 26. minutu postarao za to da Real zaigra angažovanije.

Kako je ekipa Karla Anćelotija ušla u prvo, tako je ušla i u drugo poluvreme. U 54. i 58. minutu su Benzema i Federiko Valverde povisili na ubedljivih 4:1.

Gol Lucijana Vijeta u 63. minutu kojim se Al Hilal koliko-toliko vratio u utakmicu dodatno je motivisao Madriđane, pa je na 5:2 u 69. minutu povisio Vinicijus Junior svojim drugim golom na ovom meču.

Tačku na spektakularnu utakmicu stavio je Lucijano Vijeto. Španac je u 79. minutu pogodio za konačnih 5:3.

Ovo je već peti put da je Real Madrid postao prvak sveta, odnosno osvojio Svetsko klupsko prenstvo i tim je sa najviše odličja u ovom takmičenju.

U utakmici za treće mesto Flamengo je rezultatom 4:2 bio bolji od Al Ahlija.

 

Ostavite komentar