Sport > Fudbal

Kakvo oko ima DEKI STANKOVIĆ: "Snimio" klinca, brzopotezno ga doveo u Zvezdu, A ON VEĆ REŠETA

Stefan Mitrović postigao je prvenac u dresu Crvene zvezde protiv Mladosti iz Lučana

Autor: K1

25/07/2022 > 15:27

podeli vest:

Kakvo oko ima DEKI STANKOVIĆ: "Snimio" klinca, brzopotezno ga doveo u Zvezdu, A ON VEĆ REŠETA
Foto: Starsport


Posle utakmice sa Radničkim iz Niša na "Marakani" 10. jula, trener Crvene zvezde Dejan Stanković prišao je jednom klincu iz redova Nišlija koji je pravio dar-mar po levoj strani terena i pitao ga da li želi da pređe u Zvezdu.

On se nije dvoumio: - Da, hoću.

- Obećavaš?

- Obećavam. 

I tako je pokrenuta mašina. Zvezda je brzo, kao nikad pre, uplatila Radničkom 500.000 evra i 19-godišnji momak obukao je crveno-beli dres.

Foto: Starsport

 

A samo dve nedelje kasnije, isti taj klinac, Srbin sa kanadskim pasošem, Stefan Mitrović postigao je svoj prvenac u dresu Crvene zvezde, protiv Mladosti iz Lučana.

Istovremeno, ispunio je i svoj san. Jer, na debiju je dao gol za Zvezdu, a asistent mu je bio njegov idol - Aleksandar Katai. 

- Neopisivo zaista, on mi je bio idol u Zvezdi, a sad možemo zajedno da igramo. Presrećan sam što mi je baš on asistirao za prvenac - rekao je posle utakmice  Mitrović, koji je pogodak posvetio roditeljima.

Foto: Starsport

 

Stefan je u igru ušao na početku drugog poluvremena, Stankoviću je jasno da je dobio igrača kojeg mora odmah "gurati u vatru" i to se pokazalo kao dobra odluka, jer je Mitrović bio prava napast za odbranu Lučanaca. Pre gola je ušao u veliku šansu, i tada na asistenciju Kataija, ali tada se između lopte i gola isprečio sjajni čuvar mreže Mladosti Miloš Ostojić pa je šansa otišla u nepovrat.

Međutim, koji minut kasnije, Katai i Mitrović su pronašli bolji način da matiraju golmana Lučanaca, i bio je to trenutak koji će ovaj momak pamtiti dok je živ.

Kakav će nastavak ova fudbalska bajka imati nemamo pojma, ali lepši početak nije mogla da ima. Za malog Mitrovića, za Dekija Stankovića i za sve navijače crveno-belih.

 

 

Ostavite komentar