Sport > Fudbal

Olakšanje: Zvezda IMA desnog beka - STANKOVIĆ je novi Ristić

Navijači Crvene zvezde mogu da odahnu pred napad crveno-belih na Ligu šampiona

Autor: K1

17/07/2022 > 10:02

podeli vest:

Olakšanje: Zvezda IMA desnog beka - STANKOVIĆ je novi Ristić
Foto: FK Crvena zvezda


Odlazak Milana Gajića u CSKA iz Moskve i raskid ugovora sa Kristijanom Pićinijem ostavio je Crvenu zvezdu sa ogromnom "rupom" na desnom beku, i to u sezoni u kojoj se juri "najvažnija titula u istoriji" i istovremeno traži mesto u ovogodišnjoj Ligi šamiona.

Opcija s Markom Gobeljićem na tom mestu ne sviđa se nikome, a pomerati mladog Strahinju Erakovića na beka, posle sjajne sezone u štoperskom paru s Dragovićem bio bi očajnički potez. Pritom, Eraković je viđen i za prodaju ukoliko stigne neka jaka ponuda. Zato je zebnja navijača Zvezde bila prilično velika. Sve do juče, i utakmice s Kolubarom koju su crveno-beli lagano dobili sa 5:0. A rešenje se zove - Nikola Stanković.

Prezimenjak zvezdinog trenera, klinac od samo 19 godina koji je po vokaciji vezi fudbaler, odigrao je doktorsku partiju kao bek u subotu na "Marakani" i nagovestio da bi mogao da bude novi Mihajlo Ristić. Da podsetimo, i Ristić je karijeru počeo kao vezni, a sada je jedan od najboljih bekova i reprezentativac Srbije.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odlučio je da ponovi eksperiment Grofa Božovića koji je Ristića "pretvorio" u beka i, izgleda, pogodio u centar.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Trener srpskog šampiona posle utakmice nije krio zadovoljstvo nastupom mladog Stankovića koji je imao nekoliko odličnih intervencija u odbrani, a uspeo je da upiše i asistenciju za gol Milana Pavkova.

- Stanković je Zvezdino dete i pričao sam dosta o njemu. Može samo da napreduje. Danas je pokazao da možemo ozbiljno da računa na njega na bilo kojoj poziicji. Zna kako da se nosi sa pritiskom i težinom "Marakane" i dresa - rekao je Dejan Stanković.

A svim navijačima Crvene zvezde pao je kamen sa srca.

Ostavite komentar