ČUŠPAJZ SA KROMPIROM I KNEDLICAMA Starinsko, posno jelo na kašiku koje greje i dušu i stomak!
podeli vest:
Kad zadrma prolećni vetar, a telo traži nešto toplo i lagano – nema boljeg izbora od finog čušpajza na kašiku. Ova verzija sa prazilukom, povrćem i domaćim knedlicama nije samo posna, već i prava mala uteha iz šerpe. Spremna za manje od sat vremena, bez puno muke – idealna je za porodični ručak uz parče hleba i osmeh.
Potrebno je:
1 praziluk
2 šargarepe
1 tikvica
1/2 celera
2 veća krompira
1/2 korena celera
1 paradajz ili 100 ml iz flaše
1 kašičica griza
1 kašičica brašna
malopraška za peciva
suvi začin
ml paprika
ml biber
peršunov list
ulje
Priprema
Kako se pravi ovo jelo pogledajte u videu prilogu:
Ostavite komentar