AVIONI OD JUTROS NADLEĆU BEOGRAD Evo o čemu se tačno radi - hitno se oglasilo se Ministarstvo odbrane
Vesti
podeli vest:
Kada sednemo u kafić i naručimo gazirani sok, koktel ili običnu vodu, često nas dočeka osvežavajuća kriška limuna na ivici čaše. Deluje bezazleno, zar ne? Međutim, jedna američka doktorka podigla je prašinu na društvenim mrežama kada je otkrila zašto tu krišku limuna nikada ne bi ni primakla ustima.
Naime, doktorka Tanja Eliot, koja često na svom Instagram profilu deli korisne savete iz oblasti zdravlja, istakla je da u restoranima i kafićima limun često nije opran, a još ređe je sečen u higijenskim uslovima.
„Više od 70 odsto kriški limuna u pićima sadrži tragove čak 25 različitih bakterija, uključujući i fekalne materije,“ upozorila je doktorka Eliot i dodala da radnici često kriške limuna ubacuju u piće bez rukavica i bez prethodnog pranja ruku.
Naravno, ovo je izazvalo brojne komentare – neki su se složili, drugi osuli paljbu po njenom savetu.
„Kao neko ko je godinama radio u restoranu, mogu da potvrdim da se limun retko kad pere. To je jednostavno tako,“ napisao je jedan korisnik.
Drugi su ipak stali u odbranu ugostitelja. „Radim kao konobar i u našem restoranu je sve po propisu – voće peremo, daske za sečenje redovno dezinfikujemo, koristimo rukavice. Ne može se sve generalizovati,“ naveo je jedan konobar u komentaru.
Ali, bilo kako bilo – ako ste od onih koji vole da krišku limuna stisnu u svoj osvežavajući napitak, možda je vreme da razmislite još jednom. Kod kuće znate kako je limun opran, ali u kafani – to je već druga priča.
BONUS VIDEO:
Saznajte kako da čuvate beli luk na pravilan način i uživajte u njegovim blagodatima tokom cele zime.
30.07.2025
MozaikOtkrivamo kako da osvežite omiljenu odeću uz jednostavan trik sa lovorovim listom i sodom bikarbonom!
30.07.2025
Mozaik
Ostavite komentar