SRPSKA EKONOMIJA OTPORNIJA OD MNOGIH U EVROPI Ovo je najjača prednost naše zemlje, a jedan projekat je ključan
Ekonomija
podeli vest:
Ako ste mislili da je najgore što može da vas zadesi u restoranu presoljena supa ili tvrdo meso, prevarili ste se. Jedna vlasnica restorana, preko prijateljice koja je podelila njen savet na TikToku, otkrila je koja jela nikako ne bi trebalo da naručujete ukoliko ne želite da završite sa ozbiljnim bolovima u stomaku.
Video je postao viralan i sakupio više od 375.000 pregleda, a evo šta stručnjaci kažu da je najbolje preskočiti:
Iako zvuče primamljivo, vlasnica tvrdi da iza ovih jela često stoje namirnice koje restoran pokušava da potroši pre nego što se pokvare. Sočni sosovi i bogati začini služe da prikriju činjenicu da jedete jučerašnje ostatke – i to po punoj ceni, piše New York Post.
Naravno da je rizično jesti ribu u gradu udaljenom od obale, ali školjke su posebna priča. Ako restoran nema dnevne isporuke i besprekorne uslove čuvanja, lako možete završiti sa trovanjem hranom. Jedan pogrešan detalj u skladištenju dovoljan je da "fensi" morski tanjir postane prava tempirana bomba za stomak.
Sve vrste piletine koje stoje satima na otvorenom u bufetu idealno su mesto za razvoj bakterija. Kako tvrdi vlasnica restorana, temperature se retko kontrolišu kako treba, pa vam ovakva jela mogu doneti "poklon" u vidu mučnine ili dijareje koje počinju 12 sati kasnije.
Ovo će rastužiti ljubitelje osvežavajućih koktela i sokova – ali ako mašina za led nije redovno čišćena, praktično pijete rashlađenu laboratoriju bakterija. U prometnim lokalima, čišćenje se često preskače, a gosti toga nisu ni svesni.
Osim rizika po zdravlje, stručnjaci otkrivaju i marketinške trikove. Cene se često kriju ili stavljaju na neobična mesta u meniju – sve sa ciljem da naručite jelo pre nego što uopšte primetite koliko košta.
👉 Dakle, sledeći put kada budete u restoranu, možda je najbolje da preskočite "specijalitet kuće" koji ne deluje baš sezonski, razmislite dvaput o školjkama, a piće naručite – bez leda.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar