Slobodno vreme > Gurmanlook

ŠAMPINJONI SA POVRĆEM U TIGANJU Posno, jednostavno i mirisno jelo koje se sprema za 20 minuta

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

15/08/2025 > 07:31

podeli vest:

ŠAMPINJONI SA POVRĆEM U TIGANJU Posno, jednostavno i mirisno jelo koje se sprema za 20 minuta
Foto: Shutterstock


Kada nemate mnogo vremena, a želite da na stolu bude nešto ukusno, zdravo i posno, šampinjoni sa povrćem u tiganju su pravi izbor. Ovo je jedno od onih jela koje se pravi „iz glave“, od onoga što imate pri ruci, a opet svaki put ispadne drugačije i miriše na domaću kuhinju.

Shutterstock

Sastojci:

500 g svežih šampinjona

1 veća crvena paprika

1 veća zelena paprika

2 šargarepe

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

3 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)

So, biber po ukusu

Suvi začin ili svež peršun za posipanje

Priprema:

Povrće spremite unapred – Luk sitno iseckajte, šargarepu isecite na tanke kolutove ili štapiće, a paprike na trake. Šampinjone operite i isecite na listiće.

Na ulju propržite luk dok ne omekša i zamiriše, pa dodajte šargarepu. Dinstajte nekoliko minuta da šargarepa pusti boju i omekša.

Dodajte paprike i nastavite da dinstate na srednjoj vatri. Posolite i pobiberite po ukusu.

Na kraju ubacite šampinjone i beli luk. Poklopite i ostavite da se sve zajedno krčka još 7–8 minuta, dok gljive ne puste sok i povežu se sa ostalim povrćem.

Po želji dodajte malo suvog začina ili svežeg peršuna.

Ovo jelo možete poslužiti uz kuvani pirinač, pire krompir ili kao prilog uz ribu. Lako se uklapa u posni jelovnik, a može biti i glavno jelo za laganu večeru.

BONIS VIDEO:

Ostavite komentar