KUVAJTE K'O NA SELU Kupus i krmenadle iz jedne šerpe, bez mnogo muke
Ovo je jedan od onih recepata koje su naše bake spremale "iz ruke", bez mnogo filozofije ali sa dušom...
podeli vest:
 
                    Kad zamiriše kupus iz velike šerpe, cela kuća zna da je ručak na stolu. Ovo je jedan od onih recepata koje su naše bake spremale "iz ruke", bez mnogo filozofije, ali sa mnogo duše. Sočne krmenadle, slatki kupus i domaće povrće, uz kašiku brašna i malo aleve paprike – sve to zajedno stvara ukus koji vraća u detinjstvo. Jelo koje zasiti, ugreje i okuplja porodicu oko stola. Ako tražite pravi, domaći ručak – ovo je recept za vas.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
1 glavica kupusa
                                                                            
                                        
                                                                                    
2 šargarepe
1 krompir
1 zelena paprika
1 praziluk
2 paradajza
celer koren i list
začin so aleva paprika
list peršuna
1 kašika brašna
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Priprema:
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Kupus iseći na pola, izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći krupne kocke, pa pola poređati u dublju i veću šerpu zajedno sa kremenadlama. Iseći povrće sa srednje kocke, pa pola dodati na kupus. Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.
RECEPT ZA VEGETARIJANSKI ROŠTILJ Marinirani tempeh i povrće za 30 minuta
Roštilj bez mesa? Probaj marinirani tempeh i grilovano povrće! Zdrav letnji recept gotov za 30 minuta – bez muke i bez mesa!
24.07.2025
GurmanlookUbaciti i malo lišća celera ili stabljike, ljutu papriku i sipati pola šerpe vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati oguljen paradajz seckan
                                                                            
                                        
                                                                                    
Ostaviti minut-dva da se kuva, pa na kraju ubaciti seckan peršunov list. Prijatno.
GDE JE NAJBOLJE PEČENJE? Top 5 mesta u Srbiji, ako probate nećete se pokajati!
Tražiš prase ili jagnje koje se topi u ustima? Evo gde je najbolje pečenje u Srbiji – od Beograda do Zlatibora.
24.07.2025
Gurmanlook 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar