SVI VOLIMO UŠTIPKE, A SADA JE DOMAĆICA OTKRILA TRIK KOJI NISMO ZNALI Ovako vam neće upiti ni kap ulja
podeli vest:

Nema kuće gde se bar jednom nedeljno ne prže uštipci — bilo za doručak, bilo kad se najave gosti. Ali mnoge domaćice se žale: ili upiju previše ulja, ili ostanu žilavi. Jedna domaćica otkrila je recept bez jaja, mleka i jogurta, koji uvek uspeva, a uštipci ostaju lagani i mekani, bez masnoće.
Sastojci:
500 g brašna
1 kesica praška za pecivo
5 kašičica ulja
1 kašika soli
1 vrećica suvog kvasca
Mlake vode po potrebi
Priprema:
U prosijano brašno dodajte sve sastojke i postepeno dolivajte mlaku vodu dok ne dobijete glatko, neljepljivo testo — kao za pitu.
Premažite testo sa malo ulja, pokrijte krpom i ostavite da odmori 20 minuta.
Na pobrašnjenoj podlozi razvucite testo debljine oko 1 cm i izrežite ga u oblike po želji.
Ugrejte ulje u tiganju, ali trik je da uštipke pržite tako da prvo okrenete onu gornju stranu ka dole.
Pržite dok ne porumene sa obe strane, pa vadite na papir da upije višak masnoće (mada ga gotovo neće ni biti).
Mali savet domaćice:
Poslužite uz:
Pavlaku.
Kajmak.
Paštetu.
Šunku ili sir.
Prijatno vam bilo!
BONUS VIDEO:
I DALJE PRIJATNO TOPLO U VEĆEM DELU ZEMLJE Tokom jutra oblačno i svežije
U subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar