Slobodno vreme > Gurmanlook

DA BUDE HRSKAVO KAO IZ RESTORANA Pohovanje nikad nije bilo ukusnije – evo male tajne

Izvor: K1info

16/06/2025 > 12:19

podeli vest:

DA BUDE HRSKAVO KAO IZ RESTORANA Pohovanje nikad nije bilo ukusnije – evo male tajne
Foto: Shutterstock


Ako ste ljubitelj pohovanih specijaliteta, bilo da su u pitanju tikvice, patlidžan, riba ili meso – imamo sjajnu vest! Uz jedan jednostavan sastojak vaša pohovana jela biće manje masna, hrskavija i ukusnija nego ikad.

Tajna je – pivo.

Shutterstock

Dodavanje piva u smesu za pohovanje preporučuju mnogi kulinarski stručnjaci. Osim što alkohol iz piva smanjuje apsorpciju ulja tokom prženja, smesa postaje laganija i formira savršeno hrskavu koricu, bez teškog osećaja u stomaku.

Zašto dodati pivo?

Manje masnoće – alkohol isparava tokom prženja i ne dozvoljava namirnici da upije mnogo ulja.

Savršena tekstura – smesa sa pivom lepo prianja uz meso i povrće, bez da se raspada ili odvaja tokom prženja.

Hrskavost kao iz restorana – baš ona korica koju svi volimo!

Sastojci za „najbolju smesu za pohovanje“:

3 jaja

5 kašika brašna

1 kašika prezle

Prstohvat soli

150 ml piva

Priprema je jednostavna: umutite jaja, dodajte sve ostale sastojke i dobro izmešajte. U smesu umačite komade mesa, ribe ili povrća i pržite ih u dubokom ulju dok ne porumene sa svih strana.

Shutterstock

Ova varijanta smese naročito dobro funkcioniše sa ribom i tikvicama, koje često umeju da se „odlepe“ tokom prženja – s pivom se to neće dogoditi.

Probajte ovaj trik već danas i iznenadite ukućane savršeno pohovanim zalogajima!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar