POHOVANE PILEĆE ROLNICE Punjene šunkom i kačkavaljem – ma to je hrskavo, sočno, neodoljivo!
podeli vest:
 
                    Bilo da spremate nedeljni ručak, slavsku trpezu ili večeru za goste, pohovane pileće rolnice sa šunkom i kačkavaljem su provereni klasik koji nikada ne razočara. Spolja zlatno-hrskave, iznutra mekane, pune topljenog sira i mirisne šunke – ovo jelo je omiljeno i deci i odraslima.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je pravo gurmansko zadovoljstvo. Evo kako da ih napravite korak po korak.
Potrebni sastojci:
4 pileća filea (belo meso)
100 g šunke (po izboru: dimljena, pileća, pureća)
100 g kačkavalja (ili nekog topljivog sira)
so, biber, suvi biljni začin po ukusu
brašno, jaja i prezle za pohovanje
ulje za prženje
Priprema:
Priprema mesa:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Svaki pileći file pažljivo istanjite tučkom za meso, vodeći računa da se ne pocepa. Posolite, pobiberite i dodajte po malo suvog začina sa obe strane.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Filovanje:
                                                                            
                                        
                                                                                    
Paniranje:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Rolnice prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Za dodatnu hrskavost, postupak možete ponoviti još jednom.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Prženje:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        U dubljem tiganju zagrejte ulje i pažljivo spustite rolnice. Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana (oko 6–8 minuta).
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Odlivanje viška ulja:
                                                                            
                                        
                                                                                    
Predlog za serviranje:
Poslužite ih tople, uz krompir-pire, pečene krompiriće, sezonsku salatu ili čak neki osvežavajući jogurt-sos. Po želji, rolnice možete zapeći u rerni sa malo pavlake i sira za dodatnu sočnost.
Saveti iz kuhinje:
Ako želite lakšu varijantu – rolnice možete ispeći u rerni na 200°C oko 25 minuta.
Umesto šunke i kačkavalja, možete koristiti i kombinaciju pečuraka, paprika, ili spanaća za punjenje.
Rolnice se mogu i zamrznuti pre prženja – odlične su kao „rezerva“ kada nemate vremena za kuvanje.
Ovo jelo je savršena kombinacija jednostavne pripreme i bogatog ukusa. Kada jednom probate ove rolnice, teško ćete im odoleti – jer za dobru hranu ne treba mnogo, već samo malo volje, topline i pravi recept.
Prijatno! 🍽️
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
             
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar