LIMUN KOLAČ ZA SVAKI DAN Pravi se za tren, a nestaje još brže!
podeli vest:
 
                    Ne treba vam ni povod ni praznik da biste obradovali ukućane ovim mirisnim kolačem od limuna. Sve što vam treba verovatno već imate u kuhinji – par jaja, malo brašna, limun i džem, a rezultat je sočan, mirisan i topao komad domaće utehe koji osvaja na prvi zalogaj. Savršen za jutarnju kafu, popodnevni predah ili goste koji „svrate samo na kratko“.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        3 jaja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 kašike šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 ml mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 ml jogurta
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 ml ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        8 kašika brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 prašak za pecivo
                                                                                                    
                                
                                                                                                        korica od jednog limuna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        sok od limuna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 kašike džema od kajsina ili drugog
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 gr kokosa
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
                                                                            
                                        
                                                                                    
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašak za pecvo prosejano, mleko i jogurt. Dodati ulje korice limuna i sok i sve izjednačiti.
Sipati u pleh obložen pek papirom 22 cm, peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta.
Premazati džemom i posuti kokosom. Seći ohlađen. Prelep je...
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar