MLADI KROMPIR SA POVRĆEM Može i da bude posno a pravi je melem za dušu!
podeli vest:
 
                    Otkrijte kako jednostavno, a preukusno jelo možete da pripremite sa mladim krompirom i sezonskim povrćem! Ovo jelo je pravi melem za dušu, a idealno je i za dane posta jer ne sadrži namirnice životinjskog porekla. Sočni krompir se savršeno sljubljuje sa mirisnim lukom, paprikom i začinima, stvarajući harmoniju ukusa kojoj nećete moći da odolite. Brzo se sprema i savršeno je kao samostalni obrok ili prilog.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        1 glavica crnog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 paprika sveža
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 paradajz /ja sam ispustila/
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 ljuta sveža po želji
                                                                                                    
                                
                                                                                                          500 gr krompira
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje 2 čena belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo ml paprike
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Iseći luk na kockice kao i papriku može i ljuta i ispržiti. Dodati alevu papriku Dodati i paradajz oljušten. Krompir obariti pa iseći na kriške i ubaciti u luk i papriku.
Još malo dinstati dodati seckan beli luk peršunov list. Servirati kao samostalno ili u kombinaciji sa mesom. Preukusno!
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar