SLATKA PASTA SA KARAMELIZOVANIM VOĆEM Neobičan spoj koji morate probati!
podeli vest:
 
                    
Ovo je kombinacija koja greje dušu. Nije previše komplikovano, a ukus je zaista poseban. Ovaj jednostavan, a nesvakidašnji desert idealan je za sve koji žele da probaju nešto novo i ukusno. Poslužite toplo za potpunu uživanciju!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
200 g makarona ili neke manje paste po izboru (npr. spiralice, mašnice)
2 zrele, ali čvrste jabuke
2 kašike putera (ili biljnog ulja
2 kašike smeđeg šećera
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1/4 kašičice cimeta
100ml mleka
50 g oraha, grubo seckanih
Prstohvat soli
Opciono za serviranje: kugla sladoleda ili malo šlaga.
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Skuvajte pastu: Makaronu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite je i ostavite sa strane.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Pripremite jabuke:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Jabuke operite, oljuštite  izvadite sredinu i narežite ih na manje kocke ili kriške.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Karamelizujte jabuke:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Istopite šećer dodajte mleko i ulje. Dodajte narezane jabuke mleveni đumbir i cimet (ako koristite). Kuvajte i omekšajte.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Mešajte povremeno dok se šećer ne otopi i kruške počnu da dobijaju zlatno-karamel boju, pustite da se krčka 3-5 minuta, dok jabuke ne omekšaju, ali ne postanu previše kašaste. Sklonite sa vatre. U pastu dodajte jabuke sa karamelom ostavite malo za
                                                                                                    
                                
                                                                                                        vrh Dodajte kuglu sladoleda i seckane orahe. Dekorišite i sa grančicom nane. Uživajte u fenomenalnom ukusu. Možete dodati i kuglu sladoleda od vanile, kašiku grčkog jogurta ili malo šlaga za potpuniji doživljaj.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar