MEKANE KIFLE ZA HOT DOG Domaće, uspeva svaki put!
podeli vest:

Miris sveže pečenih kifli iz rerne nikada ne izlazi iz mode. A kada ih pripremite kod kuće – mekane, mirisne i taman za omiljene hrenovke ili burgere – biće teško da se zaustavite na jednoj!
Ove domaće kifle za hot dog nisu rezervisane samo za brzu hranu – savršeno funkcionišu i kao sendvič peciva, uz doručak, večeru ili za porodična okupljanja. Prave se lako, ne zahtevaju specijalne sastojke, a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
240 ml toplog mleka (1 čaša)
20 g šećera (2 kašike)
1 jaje
7 g suvog kvasca (1 i po kašičica)
440 g glatkog brašna (3 i po šolje)
2 g soli (pola kašičice)
30 g omekšalog putera (2 kašike)
Priprema korak po korak:
1. Priprema testa:
2. Prvo narastanje:
Pokrijte činiju krpom i ostavite testo da raste oko 1 do 1,5 sat, dok se ne udvostruči.
3. Oblikovanje kifli:
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 8–10 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u valjak dužine oko 15 cm. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak između.
4. Drugo narastanje:
5. Pečenje:
Zagrejte rernu na 180°C. Po želji premažite kifle umućenim jajetom ili mlekom kako bi dobile sjajnu koricu. Pecite ih 15–20 minuta, dok ne porumene.
BONUS VIDEO:
SVEŽE JUTRO U SRBIJI Pljuskovi tokom prepodneva, a evo kada stiže stabilizacija vremena
U prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
VestiI DALJE PRIJATNO TOPLO U VEĆEM DELU ZEMLJE Tokom jutra oblačno i svežije
U subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar