NEODOLJIVO MIRISNI I UKUSNI Nedelju započnite domaćim čajnim kolutićima baka Jele!
podeli vest:
 
                    Ako volite one jednostavne, domaće kolače koji mirišu na detinjstvo i bakin dom – onda će vas ovi mirisni kolutići od limuna potpuno osvojiti! Prave se od sastojaka koje sigurno već imate u kuhinji, ne traže puno vremena ni veštine, a rezultat su mekani, mirisni kolačići koji se jednostavno tope u ustima. Idealni su uz šolju čaja, kafe ili mleka, a kada ih uvaljate u vanilin šećer, postaju prava mala čarolija. U nastavku vas čeka recept naše drage baka Jele koji ćete, sigurni smo, zapisati u svoju svesku omiljenih slatkiša.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        1 jaja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 kašike šećera /može više/
                                                                                                    
                                
                                                                                                        korica limuna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 ml ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 ml jogurta
                                                                                                    
                                
                                                                                                        250 gr brašna za testo
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica praška za peciva
                                                                                                    
                                
                                                                                                        50 gr brašna za mešenje po stolu
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
U činiju razbiti jaje dodati šećer i izmutiti žicom. Dodati koricu limuna. Ulje i brašno sa praškom za pecivo. Zamesiti testo koje je mekše. Dodati brašna malo po stolu i oklagijom izravnati testo za pola prsta debljine.
Vaditi krugove kolutića sa modlicom ili sa dve čašice jednom većeom i jednom sasvim malom za sredinu. Ređati u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 180 još 10-15 minuta da porumene. Jako su lepi mirisni i uvaljati ih u prah šećer zamirisan vanilin šećerom.
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar