KADA ZAMIRIŠU PRVE JAGODE Najsočniji kolač sa jagodama koji se pravi lako, a jede još brže!
podeli vest:
 
                    Čim se na pijacama pojave prve domaće jagode, vreme je da se u kući zamiriše pravi prolećni kolač. Ovaj recept je jednostavan, brz i toliko sočan da se prvi pleh pojede dok je još mlak, a oči traže još! Mekano testo, osvežavajuće jagode i miris vanile – prava poslastica za celu porodicu.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
4 jaja
4 kašike šećera
100 ml ulja čaša
100 gr griza
časa brašna 1
prašak za pecivo
čaša jogurta /oko 129 ml/
300 gr jagoda iseći na pola ako su krupne
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje i jogurt i sve izjednačoto. Pleh duži obložiti pek papirom.
Sipati testo pa poređati jagode ako su krupne iseći na pola. Posuti vanilin šećerom i peći na 200 stepeni C, 35-40 minuta da lepo porumeni. Seći ohlađeno.
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar