DOMAĆE PERECE Ako mesite hleb učinite radost vašoj dečici pa napravite i njih!
podeli vest:
 
                    Dragi moji, dok se rerna greje za domaći hleb, zašto ne biste obradovali vaše najmlađe ovim preukusnim i hrskavim perecama? Sa samo nekoliko sastojaka i malo truda, dok čekate da hleb zamiriše, možete da napravite ove divne grickalice koje će deca obožavati. Gotovo testo čini pripremu nikad lakšom! Probajte i ulepšajte im dan! 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Samo za perece je potrebno:
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
400 gr gotovg testa
                                                                            
                                        
                                                                                    
krupne soli
kima
Priprema:
Testo podeliti na  4 dela pa oblikovati loptice od 100 gr. pokriti da odmore. Svraku lopticu oblikovati u valjak i valjati od sredine ka krajevima dlanovima  po radnoj površini pritiskati tako da krajevi budu duplo tanji. 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Valjak saviti u obliku potkovice pa uhvatiti rukama krajeve pa ih prebaciti jedno preko druger i vratiti na gore i prebaciti preko debljeg dela teste i malo rukama i prstima pritisnuti.
Jož malo raširiti  rukama i prebaciti na pleh obložen pek papirom. 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar