NEVIĐENO SOČNE ŠNICLE SA KAČKAVALJEM I HRSKAVOM SLANINICOM Pečene do savršenstva!
podeli vest:
 
                    Dragi moji gurmani, danas vam predstavljam jedan zaista neviđen specijalitet iz moje kuhinje! Panirane pileće šnicle punjene bogatim kačkavaljem i posute hrskavom suvom slaninicom, a sve to pečeno u rerni! Zaboravite na masne pržene šnicle, ovaj način pripreme čuva sočnost mesa, a dodatak kačkavalja i slaninice daje im neodoljiv ukus. Jednostavno se priprema, a rezultat je fantastičan obrok idealan za ručak ili večeru. Po želji možete dodati i krompir za kompletan užitak.
Uživajte u ovom zdravijem, a jednako ukusnom specijalitetu! Prijatno!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
par pilećih grudi
2 jaja
100 gr kačkavalja
100 ml mleka
malo suvog začina
ml biber
4 čena izdrobljenog belog luka
100 gr prezli
ulje 50 -100 gr suve seckane slaninice
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Meso iseći na tanje šnicle  staviti izmedju folije pa polako izlupati glatkom stranom. U činiju razlupati jaja pa izmutiti dodati začin ml biber. Zbaciti rendan kačkavalj i izmešati. Šniclu prvo provući kroz prezle i utapkati pa u jaja sa kačkavalje, zatim ponovo u prezle pa u jaja. 
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Pleh obložiti pek papirom i premazati uljem. Ređati panirane šnicle u pleh. Preko rasporediti seckanu slaninicu. Po želju može se ubaciti malo susama radi hrskavosti. 
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Četkicom svaku šnislju premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Pred kraj pokrite al. folijom da vam slaninica ne izgori. Može se po želji staviti izmedju staviti krompir na kriške.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Uživajte u ovom sjajnom specijalitetu zdravom, bez prženja u onom silnom ulju, koje nije zdravo za naš organizam.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                    
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar