LJUDI OVO MORA DA SE PROBA Palačinke iz rerne prelivene kremom – nestaju sa tanjira!
Probajte i uživajte u savršenom desertu bez stajanja pored šporeta
podeli vest:
                    Ako volite palačinke, ali nemate vremena da ih pečete jednu po jednu, onda su palačinke iz rerne savršen izbor za vas! Ovaj recept je brz, jednostavan i idealan za one koji žele uživati u omiljenom desertu bez puno truda. Jedna dama sa TikToka, Sandra, spremila je ovu poslasticu i ljudi, verujte, zaista je fenomenalnog ukusa.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 Foto: TikTok Printscreen/keeping_up_with_sandra_
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                
                                
                                                                                                    
Sastojci:
2 jajeta
                                                                            
                                        
                                                                                    
160 g brašna
3 kašike šećera
3 kašike ulja
Prstohvat soli
Krem po želji za preliv
Priprema:
Priprema smese – U većoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte mleko i ulje, pa postepeno umešajte brašno dok ne dobijete glatku, tečnu smesu bez grudvica.
Pečenje – Pleh podmažite ili obložite pek papirom, zatim sipajte pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporedite. Rernu prethodno zagrejte na 200°C i pecite oko 20-25 minuta, dok palačinka ne dobije zlatno-smeđu boju.
                                                                
                                
                                                                                                    Foto: TikTok Printscreen/keeping_up_with_sandra_
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Serviranje – Kada je palačinka pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se kratko prohladi. Po vrhu namažite krem ili neki drugi omiljeni preliv poput džema, meda ili voćnog preliva.
Sečenje i uživanje – Palačinku možete iseći na kocke ili rolovati kao klasične palačinke i poslužiti toplo.
Ovaj način pripreme štedi vreme i smanjuje nered u kuhinji, a rezultat su mekane i sočne palačinke koje se tope u ustima. Probajte i uživajte u savršenom desertu bez stajanja pored šporeta!
BONUS VIDEO:
NAJSOČNIJA PILEĆA KRILCA IKADA Hrskavo, pikantno, ma, odlično!
Bilo da ih spremate za porodično okupljanje, gledanje utakmice ili samo sebi u čast, ovo je najbolji recept
10.02.2025
GurmanlookSUTLIJAŠ ZA KRALJEVE! Kremasta poslastica sa voćem, brza jednostavna i savršena za svaku priliku
Savršena je za sve prilike, bilo da želite da počastite sebe ili svoje goste
10.02.2025
GurmanlookPLJESKAVICE SA SIROM I TIKVICAMA IZ RERNE Taman jelo za nedeljni ručak!
Ovaj lagani i zdrav obrok je pun ukusa, a priprema je jednostavna i brza
09.02.2025
GurmanlookBUREK SA JABUKAMA Puna tepsija za celu porodicu!
Savršen je za doručak, užinu ili kao poslastica nakon ručka
07.02.2025
GurmanlookPROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA DONOSI MRAZ I KIŠU Pogledajte kakvo će vreme biti po danima
Vremenska prognoza za narednih 7 dana u Srbiji: jutra hladna, sunčano u Vojvodini, ali biće i povremene kiše.
pre 21 sat
VestiKIŠA, PLJUSKOVI I NAGLI PAD TEMPERATURE Pogledajte kada tačno nevreme stiže u vaš kraj (MAPA)
Najnovije upozorenje RHMZ odnosi se na lokalne pljuskove i nevreme koji će zahvatiti Srbiju, a nakon toga doći će i do pada temperature.
03.11.2025
Vesti
        
        
        
        
        
                            
                            
                            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Ostavite komentar