
SVIMA JE POŠLA VODA NA USTA ZBOG VUČIĆEVE MUĆKALICE Mi vam dajemo najbolji recept za ovo jelo koje i predsednik sprema!
Ono što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso, koje je prvo "bačeno" na roštilj
podeli vest:

Cela Srbija uživala je gledajući danas snimak predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako pomaže kuvarima u predsedništvu da spreme obrok. Ipako ni on sam nije bio zadovoljan svojim kulinarskim sposobnostima, te je u svoj recept "umešao" politiku i poslao poruku opozicionarima koji su govorili na skupu u Novom Sadu.
Gledajući kako predsednik meša varjačom svima je pošla voda na usta, a ekipa K1info portala odlučila je da vam da najbolji recept za mućkalicu, i to pravu leskovačku.
Mućkalica se priprema prilično jednostavno, a ono što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso koje je prvo "bačeno" malo na roštilj, kao i paprike, koje daju još intenzivniji ukus. Valja dodati i malo ljute paprike.
Sastojci:
* 700g svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom
* 4 veće glavice crnog luka
* 2-3 čena belog luka
* 500 g paradajza (može i mleveni, pelat ili neki paradajz sos)
* 10 paprika (ispečenih na roštilju)
* nekoliko suvih paprika
* so, biber, po ukusu
* aleva paprika, po ukusu
* suvi začin, po ukusu
* malo ljute paprike, po želji
* 1 -1,5 dl ulja
Priprema:
Meso isecite na krupnije komade i dobro začinite solju, biberom i suvim začinom.
Ispecite ga na roštilju ili u gril tiganju.
Zagrejte ulje u dubljem tiganju, pa dodajte sitno seckan crni luk i lepo ga posolite kako bi se karamelizovao i kako ne bi zagoreo.
Dinstajte dok ne postane staklast, uz neprestano mešanje i povremeno dolivanje vode.
Foto: Shutterstock
Nakon toga dodajte seckane paprike, paradajz, izgnječen beli luk i suve paprike (ukoliko ih koristite), pa sve fino krčkajte dok povrće ne omekša.
Dodajte i meso, začinite po ukusu, po želji dodajte malo seckane ljute paprike, i dolijte malo vode, pa ostavite da se krčka sve zajedno, dok se svi ukusi lepo ne povežu i tečnost ne ispari.
Podsetimo, mućkalica je srpsko tradicionalno jelo koje potiče sa juga Srbije, a koje se sastoji od sočnih komada svinjskog mesa i ukusnog povrća kao što su: paprika, luk i paradajz. Fino ukrčkana i dobro začinjena, mućkalica je pravi delikates za sve istinske gurmane.
BONUS VIDEO:
OVAJ NAPITAK JE NEPRAVEDNO ZABORAVLJEN! Prepun je gvožđa, olakšava probavu i štiti od prehlade
S obzirom na bogat sadržaj vitamina i minerala, može biti deo različitih dijetalnih planova i pomoći u mršavljenju
01.02.2025
VestiMALI BOŽIĆ I VASILICA Kako da pripremite obredni kolač koji miriše na tradiciju i radost
Jedan od najvažnijih običaja ovog dana je priprema vasilice, obrednog kolača koji simbolizuje sreću, zdravlje i blagostanje
13.01.2025
TradicijaBAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM Jeftin, preukusan ma pravi domaći! (RECEPT+VIDEO)
Njegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
03.02.2025
GurmanlookJUNEĆA ČORBA KAO IZ NAJBOLJE KAFANE Recept za najukusnije jelo na kašiku!
Pravi klasik srpske kuhinje, savršena za jačanje imuniteta i uživanje u bogatom ukusu
03.02.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar
Beba
Napravio je dobru muckalicu.Zemlja se urusava