IZRAEL JE POČINIO GENOCID U GAZI! Nezavisna međunarodna istražna komisija UN iznela zastrašujuće tvrdnje
Vesti
Ovo je obrok koji su svi ocenili kao "savršenstvo"
podeli vest:
Ukoliko volite jela na kašiku, ovo je idealan obrok za vas. "TikTok" kuvarica @cookvithauds, prikupila neverovatnih 14,5 miliona pregleda sa svojim brzim, 15-minutnim receptom za jesenju čorbu od brokolija i čedar sira, posuta hrskavim komadićima slanine i serviran sa prepečenim hlebom namazanim puterom, koju su svi ocenili kao "savršenstvo", prenosi "Ona.telegraf.rs". Idealna je za ove hladne dane, ugrejaće vas i okrepiti.
Jedan luk
Pet do šest čena belog luka
Maslinovo ulje
Tri kašike putera
So
Biber
Crni i beli luk u prahu
1/4 šolje brašna
Četiri šolje pilećeg bujona
1/2 šolje mleka sa smanjenom masnoćom
Foto: Shutterstock
1/2 šolje pavlake za kuvanje
Kuvarica je na društvenim mrežama započela svoju čorbu seckanjem luka i belog luka. Potom je sitno iseckala brokoli.
Zatim je stavila maslinovo ulje u tiganj, kao i tri kašike putera. Kada se sve zagrejalo, dodala je iseckani luk, biber, luk i beli luk u prahu i so. Pomešala je sve i ostavila da povrće malo porumeni pre nego što je dodala i beli luk u tiganj.
Nakon toga sipala je brašno i mešala dok se nije formirala gusta pasta. Usput, dok mešate, dodajete i pileći bujon, zatim sve poklopite i ostavite da se kuva nekoliko minuta.
Vreme je da se dospe mleko i šolja čedar sira. Sve dobro promešajte, pa potom dodajte i drugu šolju sira, i dodatno posolite i pobiberite.
Foto: Pexels.com
Sve dobro promešajte i ubacite seckani brokoli i šargarepu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.
Za to vreme u posebnom tiganju propržite slaninu.
Kada je čorba gotova, servirajte u dve činije srednje veličine i na vrh pospite još malo sira i sitno seckane komadiće pržene slanine.
Namažite tostirani baget sa malo putera i umačite ga u divnu čorbu dok uživate u toplini ovog jela.
Ovaj nesvakidašnji specijalitet će vas jako iznenaditi, a njegova priprema je veoma jednostavna
09.11.2024
GurmanlookOhladite je u frižideru i možete da je služite odmah
03.10.2024
GurmanlookJedu se sa džemom ili kremom, ali podjednako su ukusni i kada se jedu bez dodataka
01.10.2024
GurmanlookPriprema ovog jela je jako jednostavna
30.09.2024
GurmanlookU prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar