"POSLEDNJI POZDRAV MOJOJ DRAGOJ LJALJI" Ivica Dačić objavio emotivan oproštaj od cenjene Slobodanke Gruden (FOTO)
Priče 
        Priprema ovog jela je jako jednostavna
podeli vest:
 
                    Ako volite blitvu, ovo je idealan recept za vas. Jednostavna, brza i super ukusna musaka od blitve će vas oduševiti. A kada je jednom probate uvek ćete je praviti. To je savršen obrok za celu porodicu.
blitva 400 g Foto: Shutterstock
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        mladi krompir 800 g
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ovčiji sir 100 g
                                                                                                    
                                
                                                                                                        krem sir 100 g
                                                                                                    
                                
                                                                                                        neutralna pavlaka 200 ml
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                    
maslac 1 kašika
                                                                            
                                        
                                                                                    
Krompir oljuštite i isecite na tanje kolutove, pa ih napola skuvajte u slanoj vodi. Pred kraj kuvanja dodajte opranu blitvu i posle pet minuta sve procedite. Rastopite maslac, dodajte malo ulja i propržite brašno, pa nalijte vrelim mlekom i stalno mešajte. Začinite po ukusu i kuvajte da se sos zgusne. U podmazanu vatrostalnu posudu sipajte krompir pomešan s koprivom, prelijte bešamelom i promešajte. Potom prelijte pavlakom i pospite narendanim sirom. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Ko voli pečurke oduševiće se koliko su ove ćuftice ukusne
29.09.2024
GurmanlookPriprema je jednostavna, a rezultati će oduševiti sve ljubitelje slanih pita
28.09.2024
GurmanlookNa ovaj praznik jede se grožđe i hleb
27.09.2024
GurmanlookTuršija je pravi klasik srpske kuhinje, a svaka domaćica ima svoj poseban recept koji se prenosi s kolena na koleno
26.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar