Zdrav doručak za dan pun ENERGIJE! Napravite jednostavne pahuljice sa bananom i medom
S lakoćom ih možete prilagoditi prema svojim ukusima i dostupnim sastojcima
podeli vest:
 
                    Kad su u pitanju doručak i užina, domaće pahuljice su sjajan način da započnete dan energijom! Ovaj recept je jednostavan, brz i pun ukusa, a možete ga prilagoditi prema svojim željama. Sa samo nekoliko sastojaka, možete uživati u zdravom obroku koji će vas zasititi i oraspoložiti.
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica Foto: Shutterstock
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        - 1 zrela banana
                                                                                                    
                                
                                                                                                        - 2 kašike meda (ili javorovog sirupa)
                                                                                                    
                                
                                                                                                        - 1/2 šolje mleka (ili biljnog mleka)
                                                                                                    
                                
                                                                                                        - Prstohvat cimeta (opciono)
                                                                                                    
                                
                                                                                                        - Orašasti plodovi ili suvo voće za dodatak (opciono)
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                    
Uputstvo:
U velikoj posudi, izgnječite zrelu bananu viljuškom. Dodajte ovsene pahuljice, med i mleko. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
Na papir za pečenje, kašikom stavljajte smesu u obliku malih pljeskavica. Pokušajte da ih oblikujete u jednake veličine.
U prethodno zagrijanoj rerni na 180°C, pecite pahuljice 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
Ako želite, nakon pečenja pospite pahuljice prstohvatom cimeta ili dodajte orašaste plodove i suvo voće po izboru.
Ove pahuljice možete poslužiti tople ili hladne. Savršene su uz jogurt ili mlako mleko!
Domaće pahuljice su ukusan i zdrav način da započnete dan ili uživate u užini. S lakoćom ih možete prilagoditi prema svojim ukusima i dostupnim sastojcima. Uživajte u ovom slatkom, hranljivom obroku!
BONUS VIDEO
JEDNOSTAVNO, a preukusno! Probajte brze slane palačinke sa povrćem
Eksperimentišite sa različitim vrstama povrća ili dodajte sir za bogatiji ukus
22.09.2024
GurmanlookSlavica Rokvić podelila RECEPT svoje majke za NAJUKUSNIJI DOMAĆI PINĐUR: Tajna ukusa je u jednoj namirnici
"Gotov pinđur, Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu, a recept za pinđur moje majke Milke za mene najpši"
10.09.2024
GurmanlookOvaj sočni KOLAČ SA MALINAMA I KEKSOM je čista fantazija! Potrebno vam je 10 minuta posla i samo 4 sastojka
Leti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju, a kad probate ovaj bićete oduševljeni
09.09.2024
Gurmanlook 
         
     
         
         
         
         
         
         
         
                             
                             
             
  
  
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar