Showtime > Prvi Red

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ nakon tri godine PREKIDA MUZIČKU PAUZU spotom za PESMU "1000 ŽENA"

Željko Joksimović je pre nekoliko dana odlučio da, uz pomoć istaknutih umetnika iz filmske industrije, ekranizuje pesmu "Hiljadu žena"

Izvor: K1info

20/12/2023 > 19:12

podeli vest:

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ nakon tri godine PREKIDA MUZIČKU PAUZU spotom za PESMU "1000 ŽENA"
Foto: K1 televizija


emisiji "Prvi red" na televiziji K1, jedna od najvećih regionalnih zvezda ekskluzivno otkriva sve detalje vezano za novi spot i album koji bi u prvoj polovini naredne godine trebalo da ugleda svetlost dana.

- Osećam se izuzetno dobro, posebno zbog povratka snimanja spotova nakon dužeg vremena. Sreća je što će mi ovaj spot režirati Lordan Zafranović, uz jednog od najboljih direktora fotografije koje imamo, Gogu Volarevića. Rad sa ovim timom je filmski precizan i strukturiran; njihov život je vrlo definisan, s jasnim terminima i organizacijom. Nema improvizacije, što smatram pravim bogatstvom kada su projekti poput ovog u pitanju - rekao je Željko Joksimović.

U poslednje dve godine, nakon uspešno okončanog projekta snimanja filma "Toma", Željko Joksimović i njegova producentska kuća Minacord Media zaključili su snimanje novog ostvarenja pod nazivom "Zlatni rez 42 - Djeca Kozare".

Ovaj film je rezultat saradnje s istaknutim rediteljem Lordanom Zafranovićem, koji je, pored režije samog filma, preuzeo i vođenje snimanja novog muzičkog spota ovog pevača.

Željko je otkrio kako je uspeo da angažuje filmskog reditelja za kreiranje spota za njegovu novu pesmu, demonstrirajući izuzetnu sposobnost da prenese filmsko iskustvo na polje muzičkih vizuala.

- Ja sam voleo da njega i Gogu Volarevića, malo odvojim od filma, na kojem su radili tokom celog leta. Mislim da će ovaj video klip imati veliku specifičnost u smislu onoga što se čuje u odnosu na ono što se vidi -  kaže Željko i otkriva razlog zbog kojeg je napravio dugu pauzu sa snimanjem albuma.

Foto: K1 televizija

 

- Nastupio je period kada sam shvatio da moram da se vratim s dobrim pesmama, jer sam na koncertima primetio da publika to veoma ceni i želi. Pesme treba pustiti i dati ljudima da procene hoće li ih slušati ili ne. Mislim da je ova pesma upravo onakva kakvu treba. Nije prenapregnuta, već oslikava stanje u kojem se čovek nađe tokom novogodišnjih praznika. Tekst je napisao Braja, s kojim već 25 godina sarađujem. Pored ostalih saradnika na albumu, koji bi trebalo da izađe u prvoj polovini sledeće godine, tu su Aleksandra Milutinović, Miloš Roganović, Tonči Huljić i Vijekoslava. Takođe, nekoliko pesama sam uradio ja i Aleksandra Kovač - kaže Željko.

 Jedna od regionalnih najvećih zvezda, nakon novogodišnjih praznika ponovo se zatvara u studio, gde će praviti muziku za film "Djeca Kozare", koji bi u domaćim bioskopima premijerno trebao da bude prikazan na jesen 2024. godine.

- Serija i film pod nazivom "Djeca Kozare" su u procesu rada već duže vreme. Lordan Zafranović je jedan od ključnih umetnika koji svojom energijom i lucidnošću, prilagođenom za širu publiku, stvara ovaj veliki film koji trenutno montiramo i radimo na njemu s velikim planovima za budućnost. Još uvek nisam napisao muziku za ovaj projekat, ali to me očekuje odmah nakon Nove godine kada ću započeti rad na tome. Naša zajednička saradnja je nešto što smatram najlepšim, ali ono što može da iscrpi je usklađivanje s vremenskim rokovima i tajmingom. Proces miksanja ume da bude iscrpljujući, a većinu toga radim sam. Kada je reč o kreativnosti, često se čini da je inspiracija dar koji Bog pošalje pola minuta ili minut i kaže: "Mali, izvioli" - dodaje Željko.

Tokom vikenda sa emitovanjem počinje i dugoočekivana serija "Toma", koja će se prema Željkovim rečima dosta razlikovati od filma koji je oborio sve rekorde gledanosti. 

- Nećete verovati, ali smo nedavno završili snimanje toga. To je projekat koji je stalno bio u procesu dorade. Film je jedna stvar, a serija potpuno drugačija. Imamo devet epizoda, pri čemu je prva dupla i pruža odgovore na mnoga pitanja. Verujem da će se film drugačije shvatiti kada se sagleda celokupna struktura serije, koja nije samo izvedena iz filma. Postoje isti momenti i trenuci, ali to nije više od 35 do 40%, oko 60% je potpuno nova građa. Za mene je ovo tako obimna tema da bih voleo da film traje otprilike osam sati, a to je upravo ono što serija omogućava - kazao je Željko.

Željko će za Novu godinu nastupiti u Mostaru, a potom za reprizu nakon sedam godina u Budvi

- Za Novu godinu nastupam u Mostaru napolju, a zatim sam, posle sedam godina, za reprizu opet u Budvi takođe na otvorenom. Kada sam poslednji put nastupao u Budvi, osetio sam jednu posebnu energiju, čak mislim da sam malo više vina popio pred koncert. Delovalo je kao da smo napravili privatnu žurku, a bilo je oko trideset hiljada ljudi. Ljudi su primetili da se ponašamo kao kod kuće i potpuno su nas podržali energetski, tako da smo se zaista proveli odlično. Očekujem da će tako biti i ove godine", kaže Željko dok otkriva sa kakvim željama ulazi u 2024. godinu - kaže Željko i otkriva koje su mu želje za narednu godinu:

- Da budemo pre svega zdravi i da svi nekako postanemo zadovoljniji. Mislim da smo na dobrom putu da budemo zadovoljniji i da možda ni ne sanjamo koliko nam malo nedostaje da budemo srećniji. Čini mi se da se stvari postepeno slažu, svi trebaju da dožive dobre trenutke koji ih sigurno čekaju u budućnosti - zaključio je Željko Joksimović u emisiji "Prvi red" na televiziji K1.

 

Ostavite komentar