Showtime > Celebrity

Izrael sad ratuje I PROTIV... MANEKENKE? Điđi Hadid delila poruke PODRŠKE PALESTINI, pa dobila PRETNJE OD VLADE

Zvanična državna stranica prozvala je Điđi Hadid i pitala - da li je prespavala prošlu nedelju

Izvor: K1info

18/10/2023 > 10:04

podeli vest:

Izrael sad ratuje I PROTIV... MANEKENKE? Điđi Hadid delila poruke PODRŠKE PALESTINI, pa dobila PRETNJE OD VLADE
Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole


Điđi Hadid je prozvana na Instagram stranici države Izrael zbog objave koju je podelila u vezi sa ratom Izrael-Hamas. Supermodel je na svom Instagramu poslala podršku Palestini. Usledio je odgovor od Vlade Izraela.

- Da li si prespavala prošlu nedelju? Ili je sasvim u redu da zatvarate oči pred jevrejskim bebama koje kolju u svojim domovima? Vaše ćutanje je bilo vrlo jasno o tome gde se nalazite. Vidimo vas - objavila je država Izrael na Instagramu kao reakcija na manekenkinu objavu.

Njen tekst zbog kojeg je sve ovo počelo je glasio:

- Nema ničeg jevrejskog u postupanju izraelske Vlade prema Palestincima. Osuda izraelske vlade nije antisemitska, a podrška Palestincima nije podrška Hamasu.

U drugoj objavi, Instagram nalog Izraela podelio je sliku okrvavljenog poda sa igračkama za decu i napisao Điđi:

- Ako ovo ne osuđuješ, tvoje reči ništa ne znače.

Foto: Instagram/stateofisrael

 

Hadid nije u potpunosti ćutala o ratu između Izraela i Hamasa, jer je prošle nedelje na Instagramu podelila izjavu o tom pitanju svojim milionima pratilaca.

- Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni ovom neopravdanom tragedijom, i svaki dan ovaj sukob oduzima nevine živote, od kojih su mnogi deca - rekla je Hadid tada.

- Imam duboku empatiju i slomljeno srce za palestinsku borbu i život pod okupacijom, to je odgovornost koju imam svakodnevno. Takođe osećam odgovornost prema svojim jevrejskim prijateljima da jasno stavim do znanja, kao i ranije: iako imam nade i snove za Palestince, nijedan od njih ne uključuje štetu Jevrejina. Terorisanje nevinih ljudi nije u skladu sa pokretom 'Slobodna Palestina' i ne čini ništa dobro za njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

- Ako vas boli, dok danas delim saučešće sa svojim najmilijima, Palestincima i Jevrejima, šaljem vam svoju ljubav i snagu ma gde god da ste - nastavila je Hadid.

- Postoji mnogo složenih, ličnih i validnih osećanja, ali svaki čovek zaslužuje osnovna prava, tretman i sigurnost; bez obzira na njihovu nacionalnost, veru, etničku pripadnost ili gde su rođeni. Znam da moje reči nikada neće biti dovoljne niti će zalečiti duboke rane, ali se uvek molim za bezbednost nevinih života.

 

Ostavite komentar