Showtime > Celebrity

Kako će princ Džordž PREKRŠITI vekovnu tradiciju kraljevske porodice?

Najstariji sin princeze i princa od Velsa sutra slavi 10. rođendan

Izvor: K1info

21/07/2023 > 20:01

podeli vest:

Kako će princ Džordž PREKRŠITI vekovnu tradiciju kraljevske porodice?
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth


Britanska kraljevska porodica sutra ima veliki povod za slavlje. Princ Džordž, sin princa Vilijama i Kejt Midlton 22. jula puni 10 godina i nema sumnje da će mu roditelji prirediti rođendan za pamćenje.

Postoji i jedna slatka tradicija koje se pridržava princeza od Velsa svake godine uoči posebnog dana svog sina - a to je da ostaje do ponoći budna pripremajući rođendansku tortu, piše Miror. 

Kejt je pred širokim auditorijumom otkrila svoju divnu tradiciju 2019. godine kada su ona i princ Vilijam gostovali u emisiji A Berry Royal Christmas kod britanske kuvarice i televizijske voditeljke. 

Tada je Kejt govorila o svojoj ljubavi prema pripremi poslastica i otkrila da za rođendane svoje dece pravi tortu do kasnih sati. 

Kako prenosi Daily Mail, princ Džordž će na svoj rođendan prekršiti i jednu vekovnu tradiciju britanske kraljevske porodice.

Naime, od Džordža neće zahtevati da se pridruži oružanim snagama pre nego što postane kralj. Dakle, drugi u redu za tron neće morati da odradi vojni rok.

Princ Vilijam će podržati svog sina i dozvoliti mu da sam donekle oblikuje svoju sudbinu.

To bi bila značajna promena u kraljevskoj porodici, jer je monarh glavni komandant britanskih snaga. Džordžov otac, ujak, deda, prabaka i pradeda služili su u vojsci, držeći se viševekovnog tradicije.

 Tradicija da se članovi kraljevske porodice pridružuju oružanim snagama, čak i na kratak period, daje ključni legitimitet monarhiji - naveo je u pomenutom magazinu istoričar Dominik Sendbruk.

 

Ostavite komentar