Showtime > Celebrity

Da li je ODUSTALA OD BORBE? Šanen Doerti ima RAK u 4. STADIJUMU i već je spremila ODEĆU za SAHRANU

Glumica na najnovijim fotografijama na Instagramu izgleda sve bolje, pa se čini da nije sasvim odustala od borbe s bolešću

Izvor: K1info/kurir.rs

14/04/2023 > 16:44

podeli vest:

Da li je ODUSTALA OD BORBE? Šanen Doerti ima RAK u 4. STADIJUMU i već je spremila ODEĆU za SAHRANU
Foto: Instagram Printscreen/shannen_doherty_theshando


Šanen Doerti, čuvena Brenda iz kultne serije "Beverly Hills 90210", proslavila je svoj 52. rođendan. Sa svojim pratiocima na Instagramu je podelila da je taj dan obeležila s nekoliko rođendanskih čestitki koje je dobila.

Međutim, ono što mnoge zadivljuje je njena neverovatna pojava iako joj je život u poslednje vreme servirao brojne nedaće.

Već dugi niz godina se bori s rakom dojke, a kako otvoreno o tome govori, poznato je da je u pitanju karcinom u četvrtom stadijumu. Upravo su se zato često pojavljivale vesti da je glumica na kraju života i da se i sama već priprema na odlazak.

Doerti je 2015. uspela da pobedi rak dojke, pošto je prošla mastektomiju i hemoterapiju. Međutim, u februaru 2020. godine otkrila je da joj je ponovo dijagnostikovana bolest.

- Užasnuta sam. Patim najviše zbog supruga, Kurta Ajsvarienkoa i moje majke kojima ovo jako teško pada - rekla je ona.

Glumica je rekla da se kancer vratio.

- Opet imam rak, četvrti stadijum. On je metastazirao i znam šta to znači. Pitala sam se mnogo puta: "Zašto ja?" a onda kažem sebi: "A zašto ne ja?" Teško mi je - rekla je glumica tad.

Ona je otkrila i da piše oproštajna pisma i snima video zapise za svoje bližnje, te da je pronašla pesmu koju želi da joj se peva i svira na poslednjem ispraćaju. Reč je o poznatoj pesmi "Tears in Heaven", koja važi za jednu od najvećih balada u istoriji rokenrola, a odlučila je i u čemu želi da bude sahranjena.

- Znam u čemu želim da odem na drugi svet. Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica pre nekoliko godina. U njoj se osećam posebno. Želim da budem lepa. Želim svima da ostanem u najboljem sećanju - rekla je Šanen za američke medije i dodala:

- Trudim se poslednjih meseci da ispravim neke odnose, izvinim se ljudima koje sam povredila - svesno ili nesvesno. Nastojim da živim punim plućima i uživam u ovo malo vremena koje mi je ostalo.

Njenim fanovima novu nadu daje činjenica da Šanen na novijim fotografijama izgleda sve bolje i čini se da nije odustala od borbe s bolešću.

Međutim, nedavno je otkrila da se našla u problemu s troškovima lečenja koje je glumački sindikat SAG-AFRTA odbio da joj podmiri. Razlog je činjenica da glumica u prošloj godini nije zaradila 26.470 dolara, što je minimalan iznos da bi mogla da ostvari pravo na zdravstveno osiguranje.

- Zanima me kako je moguće da ljude poput mene, koji rade od svoje desete godine, u vreme kad ne mogu da rade zbog zdravstvenih razloga sindikat napusti - rekla je tada označivši u objavi glumicu Fren Drešer, predsednicu sindikata, koja je i sama preživela rak.

 

 

 

Ostavite komentar