Priče > Sudbine

Da je SINIŠA živ evo šta bih mu rekao o JUČERAŠNJEM DERBIJU: Tanjga se teško miri sa GUBITKOM PRIJATELJA

Miroslav Tanjga se kroz suze prisetio momenata provedenih sa Sinišom Mihajlovićem

Izvor: K1info

21/12/2023 > 15:26

podeli vest:

Da je SINIŠA živ evo šta bih mu rekao o JUČERAŠNJEM DERBIJU: Tanjga se teško miri sa GUBITKOM PRIJATELJA
Foto: K1info/FK Crvena zvezda Facebook/ATA Images


Od Vojvodine, preko Zvezde, jedan su drugom čuvali leđa sve do Bolonje. Siniša Mihajlović preminuo je pre godinu dana, a teško je poverovati da je već toliko vremena prošlo.

Legendarnog fudbalera, u emisiji "Kec na jedanaest", na televiziji K1,  sećamo se zajedno sa njegovim kumom, najboljim prijateljem i kolegom, Miroslavom Tanjgom.

- Bez obzira na period koji je prošao, meni je i dalje veoma bolno. Neko s kim ste navikli da pričate svakodnevno, odjednom ga više nema i normalno da su jake emocije. Nije lako, on se nikada neće zaboraviti, a neću dozvoliti sebi, ni svojim bližnjima da se to desi. Mnogo je bio veliki -  kaže prijatelj Siniše Mihajlovića.

Foto: ATA Images

 

Kada je reč o njegovom fudbalskom nasleđu, Tanjga ističe:

- On je bio veliki čovek, kao fudbaler nije potrebno pričati o tome, jer se on pokazao i dokazao sa svim svojim trofejima i odnosu prema fudbalu, koji je voleo više od svega. Trofeji od Lige šampiona, prvenstva Italije, Jugoslavije, Srbije, Kupa Kupova nekoga koga su svi želeli u svojim klubovima suvišno je pričati.

Prijateljstvo između Tanjge i Mihajlovića datira još iz Slavonije, bivše Jugoslavije.

- Tada smo živeli zajedno, imao sam neko životno iskustvo više od njega. Tako da smo prolazili sve te životne izazove zajedno dolaskom u Novi Sad. Prvo što smo uradili kada smo došli, upisali smo fakultet. To je bio prvi put kada smo otišli i drugi put kada smo išli po papire, jer od obaveza nismo mogli ništa da postignemo. Hteli smo da budemo Akademski građani, da nam fudbal nije glavno i jedino opredeljenje - kaže gost televizije K1.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

Pored fudbalske karijere, njih dvojica su zajedno prolazila kroz život i van terena

- Svađali smo se oko svega. Imali smo čudan odnos, mi kada se posvađamo ne pričamo, ali idemo skupa da ručamo, večeramo. Stalno smo zajedno i nikada niko nije znao da mi imamo problem. Nije voleo da izgubi čak ni bilijar kada smo igrali.

Iako je prošlo godinu dana od smrti Mihajlovića, Tanjga se i dalje teško miri sa situacijom:

- Svaka situacija me podseća na njega. Svaki izlazak, svaka pesma. Sve me podseća na njega. Tako da nije lako se nositi sa tim - dodaje.

Miroslav otkriva i zbog čega je nedavno izjavio da su Sinišu više cenili u Italiji nego u Srbiji:

- On je mnogo više vremena proveo u Italiji. Sav taj njegov stvaralački rad kao fudbaler i trenera, više je imao odjeka u svetu nego što je imao u Srbiji, bez obzira što je sa Zvezdom bio svetski prvak.

Njihovo prijateljstvo bilo je posebno i duboko:

- Bio je jedan odnos koji teško može da se napravi sa nekim. To su godine iza nas, mi smo bili zajedno i kada nismo imali pare i kada smo imali pare. Sve te stvari nas spajaju - dodao je.

Na kraju, Tanjga otkriva šta bi voleo da kaže danas Siniši, nakon jučerašnjeg derbija:

- Rekao bi mu da je Zvezda imala jači tim, ali da je Partizan želeo tu pobedu i više su verovali u sebi, što je bio tas na vagi koji je utakmicu preokrenuo u njihovu korist za taj jedan gol - zaključio je Miroslav Tanjga u emisiji "Kec na jedanaest", na televiziji K1.

Ostavite komentar