Priče > Sudbine

PREMINUO Piter S. Fišer, koautor i dugogodišnji SCENARISTA serije "Murder, She Wrote"

Fišer je tokom duge karijere radio i na drugim popularnim serijama kao što su "Columbo", "Kojak", "Baretta" i "The Eddie Capra Mysteries"

Izvor: K1info

03/11/2023 > 09:36

podeli vest:

PREMINUO Piter S. Fišer, koautor i dugogodišnji SCENARISTA serije "Murder, She Wrote"
Foto: Youtube PrintScreen/grovepointpress


Piter S. Fišer, koautor popularne serije "Murder, She Wrote", i pisac scenarija za kriminalističke serije kao što su "Columbo", "Ellery Queen" i Murder spinofa "The Law and Harry McGraw", preminuo je u 88. godini. Njegov unuk je potvrdio vest za Hollywood Reporter.

Piter S. Fišer najpoznatiji je po tome što je zajedno sa Ričardom Levinsonom i Vilijamom Linkom kreirao franšizu "Murder, She Wrote", u kojoj je glavnu ulogu imala glumica Anđela Lensberi. Napisao je 264 epizode ​​CBS serije koja se emitovala od 1984. do 1996. godine. Ova lagana misteriozna drama bila je među deset najgledanijih serija osam sezona i među 15 najgledanijih prvih 11 sezona.

Fišer je takođe napisao 15 epizoda spinofa "The Law and Harry McGraw" sa Džerijem Orbahom. Serija je pratila privatnog detektiva koji se pojavio u tri epizode "Murder, She Wrote", i emitovala se jednu sezonu, od 1987. do 1988. godine.

Godinu dana pošto se serija sa Anđelom Lensberi završila, Fišer je napisao TV film koji je uključivao lik Džesike Flečer pod nazivom "Murder She Wrote: South By Southwest", koji je emitovan u novembru iste godine. To je bio njegov poslednji rad za televiziju.

Iako je rad na "Murder, She Wrote" bio najznačajniji u njegovoj karijeri, Fišer je radio i na drugim serijama, uključujući "The Eddie Capra Mysteries" i "Blacke’s Magic", takođe pisavši scenarija za mnoge poznate kriminalističke serije tokom 30 godina, uključujući "Marcus Welby", "M.D.", "Kojak", "Baretta" i "McMillan & Wife".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloë Yates (@shloobee)

Nakon što je napustio televiziju, Fišer je pisao knjige, uključujući "Me and Murder, She Wrote" i 22 kriminalistička romana u soptvenom izdanju, poznata kao "Hollywood Murder Mysteries".

Ostavite komentar