Priče > Sudbine

PREMINUO američki glumac RIČARD MOL, proslavio se ULOGOM u seriji "Night Court"

Mol je posle diplomiranja na Univerzitetu u Berkliju započeo glumačku karijeru u pozorištu gde je izvodio Šekspirova dela

Izvor: K1info

28/10/2023 > 14:21

podeli vest:

PREMINUO američki glumac RIČARD MOL, proslavio se ULOGOM u seriji "Night Court"
Foto: Tanjug/Kathy Hutchins/Hutchins Photo via AP


Ričard Mol preminuo je u četvrtak u svom domu u Big Ber Lejku u Kaliforniji. Imao je 80 godina.

Glumac dubokog glasa, visok 207 centimetara, bio je najpoznatiji po ulozi sudskog izvršitelja Bula Šenona u seriji "Night Court", sa Harijem Andersonom i Džonom Laroketom, od 1984. do 1992. godine.

Mol je bio nominovan za nagradu Saturn za horor film "House" iz 1985. godine. Pozajmio je glas u crtanoj seriji "The Adventures of Batman & Robin" i "Spider-Man: The Animated Series".

Takođe je imao uloge u filmovima "The Flintstones", "Jingle All the Way", "Casper Meets Wendy" i "Scary Movie 2". Igrao je i u televizijskoj seriji "Getting By" sa Sindi Vilijams, a 1999. se pojavio u satiričnom filmu "But I'm a Cheerleader".

Njegovi televizijski nastupi uključivali su serije "Sabrina, the Teenage Witch", "7th Heaven" i "Smallville". Nakon što se pojavio u horor filmu "Nightmare Man" 2006. godine, glumio je u "Thomas Kinkade's Christmas Cottage" zajedno sa Piterom O'Tulom, Maršom Gej Harden i Edom Asnerom, a kasnije se pojavio u "Cold Case" i "Anger Management". Takođe je igrao u televizijskim filmovima, uključujući "No Place Like Home" i "The Headless Horseman".

Rođen u Pasadeni 13. januara 1943. godine, diplomirao je na Univerzitetu u Berkliju i započeo glumačku karijeru u pozorištu gde je izvodio Sekspirova dela.

Glumac je bio strastveni posmatrač ptica i zaljubljenik u prirodu, a povukao u Big Ber Lejk posle penzionisanja.

Iza njega su ostala deca Kloi i Mejson Mol, kao i bivša supruga Suzan Mol.

Ostavite komentar