Priče > Sudbine

PORODICA Arona Kartera podnela TUŽBU protiv lekara i farmaceuta zbog SMRTI muzičara

Umetnik je pronađen bez svesti u svojoj kući u Lankasteru u novembru prošle godine, a nakon dolaska hitne pomoći proglašen je mrtvim

Izvor: K1info

29/10/2023 > 21:31

podeli vest:

PORODICA Arona Kartera podnela TUŽBU protiv lekara i farmaceuta zbog SMRTI muzičara
Foto: Youtube PrintScreen


Kako izveštava NME, porodica Arona Kartera podnela je tužbu protiv lekara i farmaceuta zbog smrti muzičara.

Pop umetnik je pronađen bez svesti u svojoj kući u Lankasteru u Kaliforniji novembra prošle godine. Po dolasku hitne pomoći, proglašen je mrtvim. Imalo je 34 godine i bio je mlađi brat muzičara iz grupe Backstreet Boys, Nika Kartera.

U ime Karterove porodice podneta je krivična tužba, koju je dobio TMZ, a u kojoj se navodi da su lekari i farmaceuti delimično odgovorni za njegovu smrt.

U tužbi se tvrdi da lekari i farmaceuti iz apoteke Walgreens nisu smeli da prepisuju opioide Aronu s obzirom na njegovu medicinsku istoriju. Dalje se navodi da je pogrešno propisivanje i izdavanje lekova koji su uticali na njegovo rasuđivanje i mentalno zdravlje doprinelo smrti, navodi The Independent.

Optuženi nisu odgovorili na ove tvrdnje.

U aprilu je Karterova bivša verenica izjavila da izveštaj o obdukciji pevačeve smrti nije pružio nikakav "zaključak".

Dokument koji je podelilo Odeljenje za obdukciju i patologiju okruga Los Anđeles potvrdio je da je primarni uzrok Aronove smrti bio utapanje.

Sekundarni uzroci smrti navedeni su kao efekti alprazolama, generičkog oblika leka Xanax, i udisanje difluoroetana (koji se obično nalazi u sredstvima za čišćenje u spreju). Način na koji je preminuo smatran je slučajnim.

U izjavi za TMZ, bivša verenica Melani Martin osporila je nalaze izveštaja patologa.

- Rezultati obdukcije za mene nisu konačni - rekla je ona.

- Navodi se da je smrt nastala utapanjem, ali takođe se dodaje da je Karter na sebi imao majicu i ogrlicu, što nema smisla - zašto bi bio u kadi sa odećom?

- Još uvek sam u šoku i svakodnevno mi nedostaje. Ne razumem niz događaja i ovaj izveštaj nas samo tera da postavljamo još pitanja.

Posle Aronove smrti, njegov brat Nik odao mu je počast na internetu. "Srce mi je slomljeno", napisao je.

Foto: Tanjug/Richard Shotwell/Invision/AP, File

Nik Karter

"Iako smo moj brat i ja imali komplikovan odnos, moja ljubav prema njemu nikada nije izbledela. Uvek sam se nadao da će nekako, jednog dana, želeti da hoda zdravim putem i naposletku pronaći pomoć koja mu je toliko bila potrebna."

Zvezda benda Backstreet Boys takođe je osnovala fond za mentalno zdravlje dece nakon Aronove smrti.

Ostavite komentar