Priče > Sudbine

Smrt ne postoji, postoje samo seobe: Reditelj JAGOŠ Marković sahranjen u ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA

U redu koji se protezao sve do kapije groblja stajala su neka od najvećih glumačkih imena

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/09/2023 > 16:55

podeli vest:

Smrt ne postoji, postoje samo seobe: Reditelj JAGOŠ Marković sahranjen u ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA
Foto: ATA Images


Reditelj Jagoš Marković, koji je iznenada preminuo u petak, 22. septembra, sahranjen je danas na Novom Groblju u Aleji zaslužnih građana, a sahrani je pored mnogobrojnih kolega iz glumačkog sveta prisustvovala i jedna pevačica.

Naime, opelo je na Novom groblju počelo u 13:30, a u redu koji se protezao sve do kapije stajala su neka od najvećih glumačkih imena.

Od poznatih imena na poslednji ispraćaj Jagoša Markovića stigli su Vojin Ćetković, Andrija Milošević, Seka Sablić, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Dragan i Aleksej Bjelogrlić, Radmila Živković, Nataša Ninković, Vesna Trivalić, Marko Janketić, Stefan Kapičić, Anita Mančić, Olja Bećković...

No, na groblju se u jednom trenutku pojavila i pevačica Ana Bekuta koja je došla u pratnji svojih unuka. Bila je jedini predstavnik estrade.

Pošto je povorka stigla na groblje, govor je održao njegov kolega Branimir Popović. Posle toga, reč je preuzela Jagoševa ćerka koja je sa suzama u očima izgovorila emotivne reči upućene tati.

- On je naše sunce, naša snaga, mi se danas ne opraštamo, diše kroz nas. Umeo je da nam kaže: "Je l znate da kada umrem, ne idem nigde, leći ću da spavam". Hvala ti za sve do meseca i zvezda, lepo sanjaj, laka ti bila noć. Smrt ne postoji, postoje samo seobe. Tata, volimo te - kroz suze je rekla ona.

Ostavite komentar