SUDBINE

Životna priča En Hejš je kao scenario za holivudski film

Promovišući memoare, glumica je rekla da bi se povukla u svoj alter ego - Hristovu polusestru koja je imala kontakt s vanzemaljcima

Autor: K1 info

12/08/2022 > 22:54

podeli vest:

Životna priča En Hejš je kao scenario za holivudski film
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP, File


Američka glumica En Hejš umrla je nedelju dana nakon što je teško povređena u saobraćajnoj nesreći. Vest je potvrdila njena porodica, nakon prethodne najave da će biti skinuta sa aparata za održavanje života.

Hejš je imala 53 godine i dva sina.

Mnogi su se nadali da će se Hejš oporaviti posle najave njenog publiciste da je glumica u "stabilnom" stanju nakon što je 5. avgusta udarila automobilom u kuću u Los Anđelesu. Vatrogasci su rekli da je razgovarala sa njima dok su je izvlačili iz olupine pre transporta u bolnicu.

Ali glumica je ubrzo nakon toga izgubila svest, a predstavnici za štampu su 8. avgusta objavili da je Hejš u "ekstremno teškom stanju" i da je pala u komu. 

Foto: Tanjug/ Jordan Strauss/Invision/AP, File

En Hejš

Njena porodica je u petak u saopštenju navela da se ne očekuje da će preživeti i da je ostavljena na aparatima za održavanje života kako bi se utvrdilo da li se njeni organi mogu donirati.

En Hejš je postala poznata široj javnosti početkom 90-ih, glumeći bliznakinje u sapunici "Another World", kao i filmskim ulogama, uključujući rolu Laure u debitantskom dugometražnom filmu Nikol Holofsener "Walking and Talking".

Svoju prvu veliku ulogu imala je kao devojka Džonija Depa u gangsterskoj drami "Donnie Brasco" (1997). Iste godine dobila je uloge u još nekoliko filmova: u političkoj satiri "Wag the Dog", filmu katastrofe "Volcano" i slešer klasiku "I Know What You Did Laste Summer".

Iste godine, Hejš je započela vezu sa zvezdom sitkoma i tok-šou voditeljkom Elen Deženeris, nakon što se komičarka izjasnila da je gej. Par je bio zajedno tri godine. Hejš je govorila koliko je zahvalna Harisonu Fordu koji je nastavio produkciju romanse "Six Days, Seven Nights", uprkos homofobičnoj reakciji na glumičinu vezu.

Godine 1998. glumila je Merion Krejn u rimejku Hičkokovog "Psiha" u režiji Gasa van Santa, a potom je u narednoj deceniji prosečno snimala jedan film godišnje, birajući kreativno ambiciozne projekte kako bi ih usklađivala sa roditeljskim obavezama.

Glumila je sestru Nikol Kidman u psihološkoj drami Džonatana Glejzera "Birth" i devojku Eštona Kučera u komediji "Spread". U 2011. nastupila je u indi komediji "Cedar Rapids" i igrala je ulogu bivše žene korumpiranog policajca Vudija Harelsona u filmu "Rampart".

Foto: Tanjug/ Jordan Strauss/Invision/AP, File

ioki

Nedavne filmske uloge uključuju majku serijskog ubice Džefrija Damera u biografskom filmu iz 2017. i razjarenu umetnicu nasuprot Sandre Ou u crnohumornoj komediji "Catfight". Recenzirajući taj film, Bendžamin Li iz Gardijana nazvao ga je "retkom komedijom koja ima nešto da poruči i ambicioznom strukturom koja prevazilazi ograničeni budžet".

Takođe je bila učesnik američke emisije "Ples sa zvezdama" u sezoni 2020.

Sledeće godine je objavila memoare pod nazivom "Call Me Crazy", u kojima detaljno opisuje svoje burno odrastanje kao najmlađe od petoro dece u porodici koja se selila 11 puta tokom njenog detinjstva.

Kada je Hejš imala 13 godina, njen otac je umro od side, za koju je rekla da je dobio od istopolnih partnera.

Tri meseca nakon očeve smrti, njen brat Nejtan poginuo je u saobraćajnoj nesreći, za koju je En tvrdila da je samoubistvo. Hejš se ubrzo nakon toga otuđila od majke.

Foto: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP, File

 

Prema izveštajima, En se 2000. godine odvezla do pustinje i potom prošetala do ranča nepoznatog čoveka gde je zatražila da se istušira, a zatim se smestila u dnevnu sobu da gleda film.

Vlasnik je pozvao lokalnog šerifa nakon što je Hejš pokazala da nije spremna da napusti njegovu kuću; glumica je nakratko primljena na psihijatrijsku kliniku i priznala da je uzela ekstazi. U svojoj knjizi, Hejš kaže da je bila "luda" prvih 31 godinu svog života zbog zlostavljanja kojeg je, kako je navela, pretrpela od strane svog oca.

Promovišući memoare, Hejš je rekla da bi se zarad sigurnosti u prošlosti povukla u svoj alter ego: Hristovu polusestru koja je imala kontakt sa vanzemaljskim oblicima života.

En se 2001. udala za kamermana Kolemana Lafuna, sa kojim je dobila sina. Brak je okončan razvodom, a 2009. Hejš je dobila sina sa Džejmsom Taperom, kolegom iz filma "Men in Trees".

Ostavite komentar