Priče > Sudbine

Čitav GRAD želi da POMOGNE Nebojši: Komšije stale uz BOLESNOG oca sa ČETVORO DECE

Porodicu ohrabruje vera da će zajedno izaći iz svih nedaća koje su ih zadesile

Izvor: K1info/RINA

10/03/2023 > 23:02

podeli vest:

Čitav GRAD želi da POMOGNE Nebojši: Komšije stale uz BOLESNOG oca sa ČETVORO DECE
Foto: RINA


Da bi svojoj deci obezbedio pristojan život, Nebojša Savković iz sela Donja Trepča kod Čačka godinama je radio najteže fizičke poslove, a onda je teret uzeo svoj danak i ovaj vredni otac teško se razboleo. Zbog velikih problema sa kičmom i nemogućnosti da zaradi, njegovo četvoro dece, supruga i on sada žive samo od dečjeg dodatka.

- Kad sam radio bilo je svega i para i zarade, moglo je da se funkcioniše kroz kuću, nisam tražio pomoć ni od majke, ni od oca, ni od brata, ni od koga, faktički mogao sam da živim svoj život sa svojom platom da sastavim mesec dana. Mi smo pokušali sami sebi da stvorimo nešto, da ne dođemo u situaciju da se molimo nekome, ali nisam mogao da izdržim, ne mogu da izdržim fizički, žena ne radi, ona je oko dece, ona ne može da ide da radi, ja da čuvam decu ovako nepokretan, ja ne mogu - rekao je Nebojša Savković.

Kada su njegovi sugrađani saznali koliko je Savkovićima teško, brzo su se organizovali i paketi sa dečjom garderobicom, pelenama i hranom stigli su u njihov trošni dom.

- On se odjednom razboleo, ima probleme sa kičmom, tome se niko nije nadao. Imamo to što nam država daje, taj dečji dodatak, imamo četvoro dece, sve su starija, sve im više treba - rekla je Dragana Paunović.

Novi krov nad glavom rešio bi sve probleme ove šestočlane porodice, ono što je Savkovićima najpotrebnije jeste kupatilo, jer je normalno funkcionisanje u kući bez vode, sa četvoro malo dece nemoguće.

- Mnogo je teško odgajati decu ovako, da imam neke uslove bilo bi mi mnogo lakše, da imam kupatilo, da okupam decu, ne moram ja da se kupam tu i žena, samo da možemo decu da okupamo. Da deca imaju krov nad glavom, ništa više, osnovne stvari, hvala Bogu ljudi donose i hvala im na tome - kaže Nebojša.

Ono što ovu porodicu ohrabruje da prevaziđu sve što ih čeka jeste vera da će zajedno izaći iz svih nedaća koje su ih zadesile.

- Verujem da će biti sve dobro, borićemo se do kraja, sledi mi operacija kičme u Beogradu, ne plašim se toga, lekari su rekli da je dosta bolje nego što je bilo, samo da sve bude dobro, da deca budu dobro - kazao je Nebojša.

Mališani Ivana, Ivan, Saša i Miloš Savković zajedno imaju devet godina i osam meseci, a od rodjenja žive pod trošnim krovom i nadaju se boljoj sudbini, koju će po svemu sudeći i dočekati zahvaljujući Čačanima.

Prema rečima prvog čoveka grada Čačka Miluna Todorovića, lokalna samouprava finansiraće igradnju stambenog objekta za ovu šestočlanu porodicu.

- U toku je ostavinska rasprava porodice Savković kada se to završi, a nadam se da će skoro, idemo u parcelaciju i izradu projekta i grad Čačak će finansirati dom za ovu porodicu. Kuća će biti površine oko 150 metara kvadratnih - naravno, komšije koje su pokrenule ovu akciju uputile su apel svim građanima, privrednicima i ljudima dobre volje da učestvuju u ovoj akciji, jer će biti potrebno dosta novca za pokućstvo i sve ono što je neophodno da ova porodica dobije krov nad glavom - rekao je gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović.

Bez obzira na sve nedaće koje su ih zadesile prethodnih godinu dana ova porodica se bori za bolji život i pre svega za budućnost svoje dece. Nažalost, primera kao što su Savkovići je mnogo, ali na sreću nas koji možemo da im pomognemo je mnogo više, pa se ova naizgled bezizlazna situacija može rešiti uz malo truda.

Ukoliko želite da pomognete porodici Savković, novac možete uplatiti na žiro račun Halk banke: 155-3700181919186-78

 

Ostavite komentar