Priče > Sudbine

Preminuo Geri Rosington, POSLEDNJI ORIGINALNI ČLAN rock benda Lynyrd Skynyrd

Gitarista je preživeo nekoliko teških nesreća 1970-ih, uključujući udes 1976. i avionsku nesreću 1977. u kojoj su stradala tri člana grupe

Izvor: K1info/index.hr

06/03/2023 > 11:54

podeli vest:

Preminuo Geri Rosington, POSLEDNJI ORIGINALNI ČLAN rock benda Lynyrd Skynyrd
Foto: Tanjug/AP Photo/Stuart Ramson, File


Rosington je bio jedan od osnivača rock grupe najpoznatije po hitovima "Sweet Home Alabama", "Free Bird" i "Simple Man".

"S najdubljim saosećanjem i tugom obaveštavamo vas da smo danas izgubili našeg brata, prijatelja, člana porodice, kompozitora i gitaristu, Gerija Rosingtona", napisao je bend na Facebooku. "Geri je sada sa svojom Skynyrd braćom i porodicom na nebu i lepo svira, kao što je uvek činio", dodali su u saopštenju.

Bend nije objavio uzrok smrti, ali Rosington je imao niz problema sa srcem, uključujući i hitnu operaciju 2021. godine, prema objavi grupe u to vreme.

Geri je rođen 1951. u južnoj državi Floridi i osnovao je prvu postavu Lynyrd Skynyrd 1964. godine sa bubnjarom Bobom Barnsom i basistom Lerijem Džanstromom.

Foto: Tanjug/Owen Sweeney/Invision/AP, File

Geri Rosington

Gitarista je preživeo nekoliko teških nesreća 1970-ih, uključujući saobraćajnu nesreću 1976. i zloglasnu avionsku nesreću 1977. u kojoj su poginula tri člana benda.

Grupa se raspala posle smrti pevača Ronija Van Zanta, gitariste Stiva Gejnsa i prateće pevačice Kesi Gejns, ali se vratila 1987. sa novim članovima, uključujući Van Zantovog mlađeg brata, Džonija, kao glavnog vokala.

 

Ostavite komentar