Priče > Green World

VODA u Bačkoj Palanci je ISPRAVNA za piće: KONTROLA je planirana i narednih dana zbog POTONUĆA BARŽE sa ĐUBRIVOM

Sa analizama će nastaviti i u narednim danima. Građani će putem budućih saopštenja biti redovno informisani o stanju ispravnosti vode

Izvor: K1info/Tanjug

05/01/2024 > 23:10

podeli vest:

VODA u Bačkoj Palanci je ISPRAVNA za piće: KONTROLA je planirana i narednih dana zbog POTONUĆA BARŽE sa ĐUBRIVOM
Foto: Youtube PrintScreen/VD Dunav


Javno komunalno preduzeće "Komunalprojekt" iz Bačke Palanke saopštilo je da je sanitarna voda potpuno ispravna za piće, nakon što je jutros potonula barža sa 1.000 tona đubriva.

"Zbog novonastale situacije izazvane jutrošnjim potonućem barže sa 1.000 tona azotnog đubriva obaveštavaju se građani Bačke Palanke da je sanitarna voda sa mikrobiološkog i hemijskog aspekta potpuno ispravna shodno Pravilniku o higijensko-tehničkoj ispravnosti", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, nadležne službe JKP "Komunalprojekt" u više navrata su izvršile analize pijaće vode.

"Sa analizama ćemo nastaviti i u narednim danima. Građani će putem budućih saopštenja biti redovno informisani o stanju ispravnosti sanitarne vode", dodaje se u saopštenju.

U noći između četvrtka i petka došlo je do nezgode kada je nemački brod "Antonija" koji je vukao natovarenu baržu "Lola - 5", udario u stub mosta "25-Maj" koji spaja granične prelaze Bačka Palanka-Ilok.

Brod je udario u stub mosta na teritoriji plovnog puta reke Dunav u Republici Hrvatskoj, zbog čega su obaveštene i hrvatske nadležne službe, a barža sa oko 1.000 tona veštačkog đubriva je potonula.

 

Ostavite komentar